SondajRSS Feed

Politistii vor iesi sa protesteze in strada

Un sfert din politistii salajeni s-au trezit cu salarii micsorate cu pana la 30 la suta

20 Februarie 2018

Conducerea IPJ Salaj ii scoate la munca suplimentara cu de-a sila, din lipsa de personal

Politistii salajeni membri de sindicat s-au reunit vineri (16 februarie) in prezenta liderului la nivel national al sindicatului SNPPC, cel mai mare sindicat din Politia Romana, sa dezbata situatia in care s-a ajuns privitor la salarizare dupa masurile luate de guvernul PSD prin Legea salarizarii si transferul contributiilor sociale la angajat, dar si despre programul de lucru suplimentar neplatit.

Asadar, alaturi de Dumitru Coarna si de trezorierul general Claudiu Staicu, politistii sindicalisti salajeni au constatat ca aproximativ 20-25 la suta din politistii de la Inspectoratul de Politie Judetean Salaj au avut in ianuarie scaderi salariale cumprinse intre 10 si 30 la suta fata de salariul din decembrie. Restul politistilor au primit cel mult salariul ca si in decembrie. Au fost si situatii in care unii angajati au avut cativa lei in plus. Cei care au primit salariile scazute sunt cu precadere politisti de judiciar, politistii de rural si cei de la criminalistica.
Potrivit liderului sindical SNPPC filiala Salaj, Victor Bighe, in 24 martie, la Bucuresti va avea loc cel mai mare protest, cu participarea a peste 10.000 de politisti, inclusiv din Salaj. SNPPC are peste 40.000 de membri si are filiale în toate judetele.
Tot Victor Bighe ne-a declarat ca in acest moment se discuta oportunitatea unui protest al politistilor in Salaj.

Sporul de permanenta s-a facut nevazut

S-a ajuns in situatia aceasta din cauza ca prin aplicarea noi Legi a salarizari a fost eliminata plata pentru sporul de permanenta la domiciliu, care era in cuantum de 40 la suta din salariu. Concret, politistii care primeau acest spor de permanenta erau la dispozitia Inspectoratului, nu aveau voie sa paraseasca localitatea de domiciliu si trebuia sa fie gata pentru a interveni in orice situatie si moment, fie zi sau noapte. Legea salarizarii exclude insa plata sporului pentru permanenta.
Sindicalistii au cerut conducerii IPJ Salaj reorganizarea planului de lucru, pe ture sau schimburi, in asa fel incat politistii sa nu mai fie nevoiti sa faca permanenta, pentru ca nu sunt platiti.

Inspectorul sef ordona subalternilor
sa munceasca in folosul comunitaii

Saptamana trecuta, inspectorul sef al IPJ Salaj, Aurel Stirb, a dat o dispozitie privind programul de lucru in anul 2018, prin care acesta este mentinut la fel ca si in 2017. Politistii sunt revoltati, considerand ca sunt practic obligati sa faca munca voluntara.
Potrivit presedintelui SNPPC, Dumitru Coarna, IPJ Salaj este primul inspectorat care da aceasta dispozitie. „n foarte multe judete, o astfel de dispozitie nu s-a dat inca, iar in altele s-a reusit reorganizarea activitatii pe ture sau schimburi.
Potrivit sindicalistilor, explicatia insprectorului sef al IPJ Salaj pentru ca nu a reorganizat act

 Un sfert din politistii salajeni  s-au trezit cu salarii micsorate cu pana la 30 la suta
ivitatea pe ture sau schimburi a fost aceea ca nu are personal suficient. Sindicalistii fac acum calcule si spun ca vor ataca in vreun fel aceasta dispozitie, considerata de ei ilegala.
Referitor la situatia creata, conducerea IPJ Salaj a transmis un comunicat ziarului nostru, in care spune ca a chemat sindicalistii la consultari, insa acestia nu au avut propuneri concrete pentru reorganizarea activitatii, astfel ca s-a dispus sa se munceasca la fel ca anul trecut, chiar daca legea nu mai permite acordarea sporurilor.
"In conformitate cu Dispozitia IGPR 123/2012, art 7 programul de lucru pentru politistii din cadrul structurilor de ordine publica se stabileste, conform reglementarilor in vigoare, prin dispozitia inspectorului sef, la propunerea sefului politiei municipale/ orasenesti/ sectiei de politie rurala, dupa consultarea reprezentantilor C.N.P si organizatiilor sindicale reprezentative. In acest sens, prin adresa nr. 136.996/05.01.2018, conducerea inspectoratului a solicitat propuneri de la structurile enumerate mai sus, raspunsurile formulate, in unanimitate, dupa consultarea politistilor, solicitau mentinerea programului de lucru pentru mediul rural, similar anului 2017, respectiv 8.00-16.00, 14.00-22.00, iar pe timpul noptii, precum si in zilele de sambata, duminica, sarbatori legale si zile libere declarate nelucratoare interventia la evenimentele sesizate se realizeaza de la domiciliu. Propuneri de mentinerea a aceluiasi program de lucru au facut si sefii serviciilor operative din cadrul inspectoratului si a subunitatilor teritoriale, „ntrucat din cauza lipsei de personal, nu se poate organiza serviciul pe trei schimburi sau in ture. Structurile de ordine publica din meriul urban lucreaza in trei schimburi de cate 8 ore. Reprezentantii sindicatelor politistilor din Salaj au fost invitati la sedintele Consiliului de Conducere al inspectoratului in cadrul carora s-a pus in discutie programul de lucru pentru anul 2018. Desi nu au fost de acord cu propunerile sefilor de servicii/ subunitati/ sectii de politie rurala, liderii sindicali nu au prezentat puncte de vedere viabile sau alternative la programul propus, care sa poata fi puse in aplicare, tinand cont de deficitul de personal existent la nivelul IPJ Salaj. Apreciem ca organizarea programului de lucru in acest fel asigura interventia prompta a politistilor atat la sesizarile prin apelul unic de urgenta 112, cat si la celelalte evenimente grave ce se produc pe raza de competenta", semneaza seful IPJ Salaj, Aurel Stirb.

Vizualizari 2984
Comentarii articol

>

in 20 Februarie 2018 1:40

La ce IQ au locul a 90% din politisti ar trebui sa fie pe camp la plimbat vacile.Munca de politist in RO e foarte usoara sa fim sinceri.Primesc prea multi bani pt ce activitate au.

realist>

in 20 Februarie 2018 7:02

Artur dar spune cat au avut in 2016 si cat au netul acum si vei vedea realitatea ca au crescut enorm dar nu dupa nevoi ci dupa pregatire si nu uniform caci raspunderile sunt diferite,

>

in 20 Februarie 2018 7:25

Să vă trăiască secretara !

>

in 20 Februarie 2018 8:20

oricum iau prea mult la scolile pe care le au si la munca pe care o fac

>

in 20 Februarie 2018 8:21

sambata si duminica cand sunt cele mai multe evenimente(petreceri,nunti ,majorate,discoteci) ei fac munca de acasa????????? ce preventie e aceasta? si te miri ca se omoara pe la discoteci(vezi cazul la sag de anul acesta)

>

in 20 Februarie 2018 8:23

O SA RIDICE MAI PUTINE PAHARE,OARE

>

in 20 Februarie 2018 9:08

Aveti dreptate d-nilor politisti, la salariile pe care le aveti ar trebui sa va dati demisia si sa treceti la privat. La ce pregatire aveti sunt convins ca atata Michelin, cat si Silcotub se vor bate pt. domniile voastre.

>

in 20 Februarie 2018 9:24

În loc să prindă hoții ei se ocupă de mitinguri. Coarnă poate striga toată ziua că strigă pe bani multi.

>

in 20 Februarie 2018 9:31

Hopa oameni buni,stati linistiti ca urmeaza din nou,iar o ordonanta de urgenta si se rezolva totul.Toate neregurile lui Olguta se rezolva cu ordonanta de urgenta,e doar o chestiune de timp!\r\n

>

in 20 Februarie 2018 9:33

Sa vina la Michelin sau Tenaris ...1800-2000 lei tot o sa ia in mana .

>

in 20 Februarie 2018 10:13

Ce sa facem daca politia este condusa de secretare si ingineri care nu au nici o scoala de politie politizare 100%

>

in 20 Februarie 2018 12:09

daca ar fi ingineri cu scoala pe bune nu ar fi rau,baiu i ca nu stiu daca au ceva clase pe adevaratelea

>

in 20 Februarie 2018 12:15

Asa cum au votat,in masa, psd-ul ,asa sa fie platiti. Iar cand vin alegerile sa voteze tot psd,ca asa le spun sefii .

>

in 20 Februarie 2018 12:29

Decât școala de poliție mai bine ingineri!!!!!

>

in 20 Februarie 2018 12:45

Voi,astia care tot comentati referitor la politisti,nici macar nu sunteti in stare...unii,sa scrieti un comentariu fara greseli sau sa va exprimati corect!Stiti doar sa denigrati politistii pt ca isi apara drepurile...de studii sa nu mai vb,majoritatea celor tineri pe langa Scoala de Politie mai au si studii superioare,o limba straina la activ,si totusi sunteti mereu impotriva celor care va apara!

>

in 20 Februarie 2018 12:46

sa faca ceva sa nu le scada salariile , altfel se vad nevoiti sa mai ciordeasca ceva motorina la jibou

>

in 20 Februarie 2018 12:49

Daaaaaa , mai ales astia noi incadrati din sursa externa au foarte multe studii !!!!!

>

in 20 Februarie 2018 12:59

Lasă că rămâneți sub protecția POlutiei Locale că aia cu biologul lor au mai multa școala și pregătire.In rest protejații sistemului își vor aproviziona in timpul serviciului buticurile și tot aia vor primi și salarii de excelență\r\nCă asa_i in tenis că în PENNY_s,daca ești de pe aceași cale cu șeful,om te_ai făcut.Intri_n sistem cu muiere,prunci,amanta și alte neamuri.Traiasca Como!

Frige_i Bigule,arde_i Viptore!Joi verde c? bradu!>

in 20 Februarie 2018 13:26

Pentru unii ciuma, pentru alții mumă! Genul asta de manageri tip yes mani sunt la moda.Isi stabilesc ei intre ei prioritățile și protejații piloșii și aleșii...Parca tot Bigu asta șef de sindicat a scos în presă lista cu salarii de excelență la unii de se mirau și ei că au fost propuși, darămite aia care meritau dar n_au luat...L_au înmuiat și lista a dispărut.....Daca_l înmoaie iarăși si_l fac (injinnierii/sic) sa uite de protest?

>

in 20 Februarie 2018 15:41

Eu zic sa Rămâneți in grija comunitarilor care și așa au salarii mai mari, și când aveți probleme sa ii sunați pe ei sa va scoată din rahat, nu mai blamați poliția care are și ea uscăturile ei, pe de alta parte e normal sa vorbiți urat de ei ca doar arestează, controlează, amendează ... dacă polițiștii ar fi Mos Crăciun care aduce cadouri ar fi Numa laude aici .

>

in 20 Februarie 2018 16:36

Dați le salarii cat de mari... să poată trage ..pe nas.Vezi cazul din Șimleu.

Sa moara duamanii>

in 20 Februarie 2018 19:39

Doar ratatii si infractorii blameaza politia. Intr un stat democratic Politia este una dintre cele mai importante institutii. Fara Politie ati fi morti. Sper sa aveti, toti care o blamati aceste institutii(politia, jandarmeria etc) cat mai multa nevoie de ea. INFRACTORI JEGOSI\r\n\r\nSA CREASCA SALARIILE CAT MAI MULT SI VOI SCLAVILOT CARE LUCRATI LA PRIVAT, LASATI-VA CALCATI IN POCIOARE

>

in 20 Februarie 2018 19:56

mai sunt din pacate si corpti

>

in 20 Februarie 2018 20:50

Au studii la facultati particulare,unde trebuie sa stii sa citesti,sa scrii si cele 4 doar 4 operatiuni aritmetice,i=a sa-l pui pe Goarna sau un poltist mai ale tablagii sa extraga radical dintr-un numar

...>

in 20 Februarie 2018 21:54

ciudat politia aplica legea " vai de ploitia noastra"\r\n1 patanie in trafic masina de politie de pe B2 sa o ia la dreapta ma obliga sa franez sa nu ii si fut una * ba si vorbeste la telefon nenea...dupa nici o jumatate de ora dupa incident... ma opreste si imi da cica 2 pct amenda... ca va sa zica e politist ... dar pentru ei cine pizda pizdi mami lor aplica legea ... ca deja sunt scarbit cand ii vad///\r\n2. la liceul de chimie nr 3 cum multi il cunoastem stateau la ciupeala 2 cu basca in cap... opreste pe unu... si la un moment dat ma opreste si pe mine ... ca nu le semnez ca martor? fratilor sunteti idioti ? nu stiu ce ati constatat voi ,,, dar eu fiind in trafic nu am vazut nimic referitor la acel sofer, nu cred ca avea probleme cu masina sau sa fi avut ceva abatere... deci dute dom'le deaici si mai fa odata scoala... mentionez acelasi tanar "poli...tist" care cu o zi in urma facea dreapta de pe b2 fara ca macar sa se asigure si care sa mentionez vorbea si la telefon... lo fi sunata sefu: unde pula mea e polo repede cu el la sediu .... sau unde mama naibi so fi si grabita asa

>

in 20 Februarie 2018 22:53

DE LA 1 APRILIE SE MAI TAIE 50% DIN SALAR LA PULITISTI !!!

>

in 21 Februarie 2018 0:10

Mai mari salarii nu merita important e ca au funcție romanul prostul!

>

in 21 Februarie 2018 5:14

Roata,roata se intoarce ma cac pe studiile lor scuze limbajul isi apara drepturile mai intaii sa invete codu penal sa nu trebuiasca oamenii cinstiti sa ii invete legile

>

in 25 Februarie 2018 21:17

tot respectul pt ei cu toate ca multi nu merita....dar prea le.au fost marite salariile de vreo cativa ani si pe ce baza

>

in 25 Februarie 2018 21:22

tot respectul pt ei cu toate ca multi nu merita....dar prea le.au fost marite salariile de vreo cativa ani si pe ce baza

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.