Un pianist si un violonist “Redescopera Romania”

0
83

Pe lista destinatiilor pitoresti din tara noastra apare si Gradina Botanica de la Jibou.

“Redescopera Romania” este o fascinanta calatorie muzicala prin locurile frumoase si, poate, prea putin vizitate, ale tarii. Violonistul Diana Jipa si pianistul Stefan Doniga au demarat acest proiect tocmai pentru a pune in valoare, intr-un mod cu toul inedit, locurile de poveste ale Romaniei, pentru a ne invata sa ne iubim tara. Au inceput sa colinde tara in 6 iulie, iar calatoria lor va lua sfarsit in ultima zi a lunii august.
Cu mandrie, putem spune ca pe lista destinatiilor alese de cei doi muzicieni figureaza patru obiective din judetul Salaj: Gradina Botanica din Jibou, Castrul Roman de la Porolissum, Cladirea Transilvania din Zalau, Casa Memoriala “Iuliu Maniu” de la Badacin.
“Oameni de care poate ca nu ai auzit, dar care tin cu adevarat în viata ce avem noi, românii, mai frumos, ne vor primi si ne vor arata cum numai ei stiu sa o faca, locuri de care te vei îndragosti. si vom cânta, în fiecare oras, muzeu, cetate sau gradina în care ne vom opri, muzica pe care o vom simti potrivita si ne vom bucura de natura si de vara. (…) De la ora 20.00, oriunde ai fi, ia-ti vacanta cu noi: asculta, priveste, viseaza si Redescopera Romania!”, spune Stefan Doniga pe pagina sa de socializare.
Miercuri, 15 iulie, Gradina Botanica din Jibou a fost gazda unui concert in aer liber sustinut de violonistul Diana Jipa si pianistul Stefan Doniga. Pentru o bucata de vreme, notele muzicale s-au impletit cu sutele de culori, intr-o armonie perfecta. Concertul atipic, il putem considera asa, transmis pe paginile de socializare ale artistilor, a oferit publicului sansa de a experimenta emotia si bucuria muzicii live. Norocosi au fost si vizitatorii Gradinii Botanice, care, chiar daca de la distanta, au savurat un astfel de moment.
Videoclipul filmat la Jibou va fi inclus in materialul de prezentare ce urmeaza sa fie realizat la finalul proiectului “Redescopera Romania”.
Cu zi inainte de popasul de la Gradina Botanica din Jibou, initiatorii proiectului au concertat la Casa memoriala „Iuliu Maniu” de la Badacin, un alt obiectiv salajean de pe lista artistilor.
Fiecare concert din cadrul turneului sustinut de cei doi artisti prin tara se încheie cu un episod din seria Wild Carpathia, realizata de Charlie Ottley.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here