Un medicament pentru astm îi aduce Paulei Todoran acuzaţii de dopaj

0
398


Atleta Paula Todoran este suspendată actualmente din toate competiţiile, din cauza unor acuzaţii de consum a unor substanţe interzise, depistate în urma unui test anti-doping realizat în urmă cu un an, după Campionatul Mondial de Alergare de 50 kilometri, de la Braşov.   

„Problema e veche. A trecut deja un an de zile. Comisia a aşteptat nişte probe care să ateste faptul că Paula a consumat sau nu subtanţe interzise. Se ştie faptul că Paula are astm bronşic, am dus hârtii de la trei doctori care să ateste acest lucru. Ea a consumat un medicament recomandat de medici a fi luat la nevoie, atunci când are un puseu de astm. Procesul este încă în derulare, deci se pot spune mai multe”, a precizat antrenorul sportivei, Mirel Seişan.  

Potrivit acestuia, Paula Todoran este suspendată actualmente din toate competiţiile, decizia fiind comunicată atât clubului unde activează, CSM Zalău, cât şi forurilor de specialitate.

Dacă Agenţia Naţională Anti-Doping o va găsi vinovată de consumarea unei substanţe interzise, sportiva riscă o suspendare de patru ani.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here