SondajRSS Feed

Tragedie la Virsolt

Un copil de 7 ani a murit dupa ce a cazut intr-un put

15 Mai 2019

Un apel la 112 anunta luni, 13 mai, in jurul orei 18:00, ceea ce urma sa devina o tragedie. Un baietel de 7 ani a cazut intr-o fantana din localitatea Varsolt, iar eforturile disperate ale pompierilor si ale medicilor au fost in final fara rezultat. Copilul a fost declarat decedat dupa multe ore in care s-a incercat rsuscitarea lui.

La fata locului au intervenit imediat pompierii de Sectia Simleu, SMURD Simleu, echipajul TIM si o autospeciala de pompieri de la Zalau. Drumul spre locul sesizat a fost foarte greu accesibil si s-a inaintat cu dificultate. fantana fiind situata pe un câmp izolat. Adancimea bazinului in care se afla copilul era de aproximativ patru metri, cu diamentrul de aproximativ un metru.
S-a intervenit pentru scoaterea apei din fantana cu ajutorul a doua motopompe. Cand nivelul apei a scazut sub 0,5 metri, pompierii au descoperit corpul copilului. S-a intervenit rapid pentru scoaterea acestuia din fantana si s-au inceput manevrele de resuscitare. Baietelul, care a fost gasit din pacate fara suflare, a fost transportat cu ambulanta TIM la UPU Zalau, fara functii vitale.

Medicii de la Urgenta s-au luptat
toata noaptea pentru viata copilului

Chiar d

Un copil de 7 ani a murit  dupa ce a cazut intr-un put
aca a trecut destul de mult timp de la interventia pompierilor pana cand victima a ajuns la Urgenta, în stop cardiorespirator, cu temperatura corpului de numai 19,5 grade, medicii au continuat manevrele de resuscitare si încalzirea pacientului. A doua zi, insa, marti, 14 mai, la ora 10:34, medicii de la UPU Zalau au decis sa opreasca manevrele de resuscitare si au declarat decesul minorului.
Medicii au sperat toata noaptea ca apa rece din put sa fi „conservat” organele vitale ale micutului si sa nu se fi produs leziuni ireversibile. Era esential si ca hipotermia sa se fi instalat inainte de inec. Procedurile in astfel de cazuri reincalzesc trupul cu 1 grad pe ora, iar resuscitarea continua pana la reincalzirea la temperatura normala, de aproximativ 37 de grade.

Vizualizari 1284
Comentarii articol (4)

>

in 15 Mai 2019 1:37

Este a 3-a zii cand scrieti de acest caz,dar nici un nume(pt mine nu conteaza),cum a picat,unde au fost parintii???voi va da-ti singuri copy paste???

>

in 15 Mai 2019 7:24

Domnul sa i mangaie pe parintii acestui copil.

>

in 15 Mai 2019 7:49

Cred ca acel copil ere mort când l-au scos din apa!!! Au văzut toți ca nu mai e scăpare dar au continuat încă o zi cu,, privitul,,!! Asa e procedura???????

>

in 15 Mai 2019 9:41

Daca e in hipotermie nu poate fi declarat decedat. Se continua resuscitarea pana cand corpul ajunge la temperatura de 36 grade. S-a explicat in articol. Care e nelămurirea? (pt cel/cea care a scris ca "au continuat cu privitul")

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.