SondajRSS Feed

Constatare Eurostat - Suntem parlitii Europei

UE spune ca un roman din doi este sarac si coplesit de griji

14 Decembrie 2017

Statistica Uniunii Europene, Eurostat, a publicat marti un raport in care arata ca Romania se confrunta cu cea mai mare rata de lipsuri materiale si sociale; pe scurt, ne confruntam cu o saracie crunta. 

Din datele UE reiese ca un roman din doi este sarac, nu are o existenta decenta. Daca mai luam in calcul si ca, in tara cu o medie de 50 la suta oameni saraci, in Salaj se castiga mai prost cu 20 la suta fata de media nationala, rezulta ca traiul salajenilor este unul amar de tot.
Eurostat spune ca sunt saraci cetatenii care, in traiul zilnic, se confrunta cu cel putin cinci probleme de genul: cheltuieli neprogramate, nu-si permit o saptamâna de vacanta pe an, au restante la credite, chirii sau utilitati, nu au o masa cu carne la cel putin doua zile, nu-si pot incalzi locuinta la un nivel optim, nu-si schimba încaltamintea, îmbracamintea si mobila imediat ce s-au uzat, nu au mereu bani de buzunar, nu sunt conectati la internet sau nu participa la diversele activitati de recreere disponibile in comunitate. Cine bifeaza cinci din privatiunile enumerate, se poate considera un cetatean european sarac.

Media saracilor este de numai 16 la suta in UE

Romania ocupa si ea un loc intai in Uninea European. La saracie, cu o rata de saracie de 50 la suta, in timp ce media cetatenilor europeni care sufera de lipsuri materiale si sociale este de 16 la suta. Bineinteles ca contributia noastra este covarsitoare la aceasta medie europeana.
Pe locul doi este Bulgaria, cu o rata de saracie de 48 la suta. Grecia, cu 36 la suta, ocupa un loc trei, fiind urmata de Ungaria, cu 32 la suta, si Lituania, cu 29 la suta, si lista continua cu Letonia, Cipru, Irlanda, Portugalia, Spania, Italia si Croatia, tari in care rata saraciei este peste media europeana.
Cei mai putini cetateni saraci sunt in Suedia – 3 la su

UE spune ca un roman din doi  este sarac si coplesit de griji
ta, Finlanda – 4 la suta si Luxembrug – 4,8 la suta.

Guvernarea PSD-ALDE ne vrea si mai saraci

Anul 2017 in Romania a fost sub semnul cresterilor aparente ale veniturilor romanilor, in conditiile in care a crescut cursul euro, bunurile si serviciile se scumpesc continuu, iar romanilor indatorati la banci le-au crescut ratele.
Cum raspunde Guvernarea PSD+ALDE la statisticile nationale si europene care arata saracia in care traiesc oamenii? Prin masuri menite sa creasca nesiguranta contribuabililor, sa sperie multinationalele prezente si potentiale, sa creasca contributiile angajatilor din privat, sa taxeze suplimentar contractele de munca vulnerabile - cu timp partial, inventand taxe de solidaritate pentru firme si "de cetatenie" pentru romanii care muncesc in strainatate, riscand dreptul la servicii medicale a populatiei sarace prin cresterea contributiei la sistemul public de sanatate, blocand angajarile si impunand austeritate in administratie si institutii publice, diminuand veniturile pentru investitii ale primariilor si consiliilor judetene, denigrand si ridiculizand serviciile de aparare nationala, controland si punand sub presiune justitia.
Sunt cateva masuri pe care social-democratii, contrar doctrinei politice pe care aparent o promoveaza, le iau fara a tine cont ca, in loc sa rezolve din problemele materiale si sociale ale romanilor, adancesc saracia.

Vizualizari 1995
Comentarii articol

>

in 14 Decembrie 2017 0:39

Votati PSD: Tiberius Marcus, Popelius Georgios, Valentino Comelius, Desiderios Serestius, Janus Ciontoelios, macar asa nu o sa va stresati, veti sti din start ca doar mai saraci veti fi cu siguranta si de-acum incolo! Plus o Maria Popelios de veghe la invatamant, cea mai calificata muiere din Judet! Mandrii ca suntem romani.

>

in 14 Decembrie 2017 4:44

Va uitati prea mult la tv., domnule Varga!!!\r\nMai iesiti si ,,pe terenul,, local. Altfel riscati sa nu va mai cumpere sau citeasca nimeni...Noroc cu publicitatea...\r\n

>

in 14 Decembrie 2017 5:45

Romania=groapa de gunoi a lumii,sigura solutie ,,evadarea,,din cosmarul acesta

4:44>

in 14 Decembrie 2017 8:11

Cred ca tu te uiti prea mult la latrina3 si guita tv .Nu te pune nimeni sa cumperi ziarul sau sa ti scri comentariile aici.

>

in 14 Decembrie 2017 9:11

Care-i parlitu'dintre aia doi,primul sau al doilea?ca sa stiu repede unde sa ma pozitionez

>

in 14 Decembrie 2017 9:54

Sanatosi sa fim ! restul nu contează.

>

in 14 Decembrie 2017 10:32

mai rau sa nu fie in rest e bn.sa fie ce manca si ce bea.

cu continuare pt 10:32>

in 14 Decembrie 2017 13:58

...si ce bea si ce f...te.Macar picioare in gard .

LUCRU LA DOMICILIU>

in 14 Decembrie 2017 19:36

Recomandare lucru la domiciliu imediat: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

>

in 14 Decembrie 2017 19:50

cum sa fii considerat sarac , cand ai o pensie de 2oo de euro pe luna dupa o vechime de 41 ani , vechime neintrerupta .Am fost sarac in regimul anterior , cu un salar lunar de 28oo lei si plus 25% spor de vechime !!!!\r\n

Lucru la domiciliu>

in 14 Decembrie 2017 21:05

Du te ma in p.....da m....tii cu lucrul tau la domiciliu.

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.