UDMR-istii vor cel putin trei europarlamentari

0
6


Solidarizare cu Tokes
Toata floarea cea vestita a Uniunii Democrate a Maghiarilor din Romania a fost prezenta vineri, 8 mai, la Cehu Silvaniei, sub pretextul unei intalniri pe teme de administratie publica. Dar, in cele din urma, tema initiala a intalnirii a fost deturnata, iar cei peste 100 de participanti au discutat in primul rand probleme ce tin de campania electorala pentru europarlamentare (vineri a fost si prima zi oficiala de campanie). Vedetele incontestabile au fost seful UDMR, Marko Bela si presedintele executiv al partidului, Kelemen Hunor, cei doi manifestandu-si in fata ziaristilor invitati dorinta expresa de a obtine pentru formatiunea pe care o conduc minimum 8-9% din sufragii la alegerile din 7 iunie.
“Revenirea pe listele partidului a lui Laszlo Tokes reprezinta o victorie pentru maghiari, deoarece am reusit sa ne solidarizam intregul electorat sub sloganul UDMR”, a declarat Marko Bela. La randul sau, presedintele executiv, Kelemen Hunor, a afirmat ca spera intr-o mobilizare mai buna a electoratului maghiar ca singura solutie in obtinerea a trei sau chiar patru mandate de europarlamentar.
Principalele teme pe care policticienii maghiari le vor aborda in campanie sunt legate de criza financiara si posibilitatile Uniunii Europene de a reduce efectele negative ale crizei, revitalizarea agriculturii si, nu in ultimul rand, rezolvarea problemelor minoritatilor din Uniunea Europeana printr-un proiect de statut ce urmeaza sa fie redactat si supus spre aprobare parlamentarilor europeni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here