UDMR înclină balanţa

5
1519

Un subiect ce naşte multe discuţii după alegerile locale este, cu siguranţă, constituirea consiliilor locale şi stabilirea majorităţilor în aceste consilii locale, pentru că aceste majorităţi sunt cele care pot ajuta sau încurca, după caz, pe cel ales ca primar, situaţia fiind similară şi în cazul Consiliului Judeţean.

Dacă e să privim rezultatele alegerilor locale, în Sălaj PNL şi PSD sunt cele mai importante partide care vor dori să aibă majoritate în cât mai multe consilii locale, în condiţiile în care au şi cei mai mulţi primari. În multe situaţii însă, această majoritate va fi decisă de cea de-a treia formaţiune politică importantă la nivel judeţean, UDMR. Bineînţeles că, punctual, vor fi şi alte partide, precum PMP sau chiar Alianţa USR-PLUS care pot decide o majoritate într-un consiliu local.     

UDMR Sălaj nu s-a decis încă în privinţa sprijinului pe care consilierii locali şi judeţeni aleşi la alegerile locale îl vor acorda unui anume partid pentru constituirea majorităţii în consiliile locale, respectiv în Consiliul Judeţean.

Totuşi, preşedintele UDMR Sălaj, Seres Denes, precizează faptul că un factor destul de important, în cazul Consiliului Judeţean, e faptul că preşedinţia a fost câştigată de PNL, prin persoana lui Dinu Iancu Sălăjanu.

În ceea ce priveşte consiliile locale, Seres Denes precizează că e nevoie mai întâi de discuţii la nivel local, pentru a se vedea afinităţile care pot duce la formarea de majorităţi.

Calculele hârtiei arată faptul că UDMR este cel care poate înclina balanţa pentru a forma o majoritate în Consiliul Judeţean atât cu PNL cât şi cu PSD, situaţia fiind similară în cazul municipiului Zalău.

UDMR are în prezent 16 primari, plus încă unul susţinut (la Nuşfalău), 153 de consilieri locali şi şapte consilieri judeţeni.

5 COMMENTS

  1. La Zalau, udmr merge cu psd, zic eu. Altfel, restaurarea grupului statuar Wesselenyi va fi finalizată undeva pe la paștele cailor !

  2. Nimic nu am cu fratii maghiari !!!
    Dar ce face UDMR pt ei ? Chiar ii ajuta cu adevarat ? Un partid similar Psd-ului care jongleaza unde-i mai bine pt membri, nu pt toti magyarii.
    Io zic ca mai multe face Orban din afara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here