Turbuta va avea primul pod peste Somes de cand e lumea lume

23
5145
Turbuta va avea primul  pod peste Somes de cand e lumea lume

Pana in anul 2020, Primaria Surduc spera sa termine primul pod peste Somes care sa le ofere acces rutier satenilor din Turbuta. Va fi un miracol, pentru ca, de cand e satul Turbuta, oamenii nu au avut nicio cale de acces in sat pentru mijloacele auto, decat un bac.

Peste 300 de suflete se chinuie zi de zi sa isi faca viata mai usoara in satul care este rupt de lume. Si-au facut garaje pe o parte a Somesului, iar casele pe cealalta parte. Autoritatile au uitat de acesti oameni vreme de 30 de ani. Singura cale de acces era pe o punte, veche, din placi de fier, care sta sa cada.
"Daca vine ambulanta, se parcheaza aici langa punte si noi aducem bolnavul pe brate. Daca e incendiu, incercam sa trecem masina de pompieri cu podul plutitor, daca nu, asta e. Sa ne fereasca Dumnezeu", ne spune un satean.
Chinul oamenilor din Turbuta va mai dura insa, inca cel putin trei ani. Administratia locala condusa de liberalul Alin Babanas a obtinut 13 milioane de lei pentru construirea unui pod peste raul Somes care sa lege satul Turbuta de restul lumii. Contractul de finantare intre Primaria Surduc si Guvernul Romaniei a fost semnat pe data de 22 ianuarie, iar acum urmeaza sa inceapa licitatia, care va dura cateva luni.
Primarul Alin Babanas ne-a spus ca lucrarile ar putea incepe in toamna.
"Am semnat contractul de finantare pentru pod si pentru asfaltarea drumurilor. “n total, valoarea contractelor este de 21 de milioane de lei, 13 milioane pentru pod si 8 milioane pentru asfaltari. Pana in 2020 trebuie sa fim gata cu lucrarile", ne-a spus Alin Babanas.

COMENTARII

  1. Eu nu mai rezist , asculta ăla de la 1:13 ce tot scrii ca como a făcut aia și aia in fiecare articol , sa ii mănânci p.. a dacă e așa de bun ( poate are gust de lebenita). Meritul e doar al primarului Alin Bahamas. Felicitări domn primar.

  2. Stii ceva? Intrebati foarte CLAR de domnu primar Alin pt k si el recunoaste ca la sprijinit decisiv domnul Balint! Crezi ca astea pica asa din cer de la Bucuresti? Felicitari Liviu Balint!

  3. Sunt din localitate si stiu cel mai bine necazul acestei localitati care s-a infruntat cu nepasarea celor de la primarie de-a lungul anilor.Din cate se vede par ca lucrarile sa se schimbe si in bine de data asta. Multumim d-lui primar pentru implicare si sa ne ajute Bunul Dumnezeu!\r\n

  4. se desmint afirmatiile cum care Como Balint ar intra in Platforma 100. Deputatul Balint este la PSD si va fi alaturi de acest partid si va face bine romanilor. Va fi alaturi de el si la urmatoarele alegeri pentru salajeni. Nu mai intoxicati!

  5. Dacă primăria ar fi rămas la vechea conducere aceste lucruri erau de mult făcute, având în vedere faptul că proiectele care se aproba in acest mandat erau deja în subiect de anii precedenți. Însă asa se intampla, mai ales în România, unii muncesc si altii primesc laudele. "Felicitări", mai ales, celor care stau in spatele conducerii si fara de care abia se poate semna un contract cu firma colectoare de deșeuri.

  6. 20:44 \r\nAșa zisa asistentă a reușit să nu păteze numele comunei, ba chiar a făcut cunoscute părțile sale bune, însă, mulți văd, puțini pricep, după cum spuneam....\r\nȘi în ceea ce privește alegerile e posibil să ai dreptate, însă nu e de neglijat nici faptul că rromi plecați din Surduc au primit la momentul oportun o călătorie gratuită pentru a putea veni "să voteze"...

  7. Pana la urma nu e important cine e primar si cum a ajuns. Ci problema sta in capacitatea de a conștientiza atribuțiile si rolul pe care îl are deținătorul acestei funcții indiferent de cine este ea/el. Însă pe la noi mai rar găsești pe cineva valoros care sa lupte si pentru binele celorlalți.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.