Sălăjeanul Alex Bologa a cucerit medalia de aur la Campionatul European pentru nevăzători!

Alexandru Bologa a fost primul judoka în totalitate nevăzător din România şi primul care s-a calificat pentru Jocurile Paralimpice, pentru ca în anul 2016 el să cucerească medalia de bronz la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro.

Vineri, copilul minune din comuna Bobota a făcut din nou senzație pe tatami. Prezent la Campionatul European pentru nevăzători de la Wolverhampton (Marea Britanie), Alex Bologa a cucerit medalia de aur la categoria 60 kg, devenit primul campion european din țara noastră la judo!
În semifinale, sălăjeanul a trecut de azerul Garayev, pentru ca în finală să îl învingă prin ippon pe ibericul Ibanez Banon,când mai era doar un minut şi 13 secunde din confruntare.

Şi oficialii de la Comitetul Naţional Paralimpic din România au doar cuvinte de laudă despre sportivul care în acest moment se pregăteşte la Centrul Olimpic Naţional de la Cluj-Napoca, sub comanda antrenorilor Gianina Andreica şi Gergely Tamas.

“Copilul minune care a scris istorie pe tatami în Brazilia şi a cucerit milioane de inimi, atât prin performanţele sale, cât şi prin modestia, simplitatea, bunul simţ şi caracterul deosebit care îl are, a cucerit acum medalia de aur… Felicitări campionule şi sincere felicitări antrenorilor!”

Comitetul Naţional Paralimpic din România

De precizat faptul că, cel mai notabil rezultat al lui Alex Bologa la Campionatele Europene, fusese un loc 5 la Europenele de la Lisabona din 2015.

Sălăjeanul mai are în palmares medalii la competiţii internaţionale, precum medalia de aur de la Heidelberg (februarie 2016),  aurul de la Grand Prix-ul din Birmingham (iunie 2016) şi argintul de la Grand Prix Infraero Brazilia (martie 2016) .

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *