Scenarii LPF – FRF-Cluburi – Sindicatul Fotbalistilor

Zilele trecute a avut loc o sedinta pe tema reluarii campionatului intern de fotbal intre reprezentantii Ligii Profesioniste de Fotbal, Federatiei Romane de Fotbal, Reprezentanti cluburi si AFAN – Sindicatul Fotbalistilor Amatori si non-amatori.Potrivit unor surse au fost prezentate doua scenarii .

rn

Scenariul I ar fi reluarea antrenamentelor pe 16 aprilie si jocuri din 16 mai.Dar apropierea la minim un metru a fotbalistilor ar putea ca antrenamentele sa cuprinda doar alergari. S-ar disputa 8 etape din Play- Off, semifinalele Cupe3i Romaniei intr-o singura mansa , Play-Out ar dura dupa 30 iunie, inca 4 etape, cand expira si anul competitional si contractele fotbalistilor.

rn

Scenariul II ar cuprinde inceperea in 13 iunie, meciuri play-off si out cu o singura mansa. La Liga a II-a ar fi preluate primele si ultimele opt. La Liga a III-a ar intra in calcul cele 5 serii cu primele opt si ultimele opt repartizate pentruy play off si play out conform clasamentelor la zi.

rn

In ambele cazuri, daca se constata aparitia coronavirusului la o echipa, se suspenda competitia.

rn

Emilian Hulubei, Seful AFAN spune ca :
"Unele cluburi vor sa injumatateasca salariile jucatorilor ceea ce nu este legal. Va trebui sa stam la masa sa discuta, sa facem compromisuri, in baza regulamentelor. Este o situatie exceptionala, nu este vina jucatorilor si nici a cluburilor ".

rn

Gica Popescu, presedintele clubului Viitorul Constanta si Reprezentantul Guvernului pentru obiectivele pe care le avem pentru organizarea Campionatului European s-a aratat nemultumit si revoltat:
"Nu poti obliga un fotbalist sa joace dupa 30 iunie 2020. Apoi daca se gaseste un jucator cu coronavirus la o echipa ? Intrerupi campionatul ?Cine isi asuma o asemenea raspundere este inconstient.Trebuie sa se tina cont de trei aspecte : sanatatea jucatorilor, mentinere cluburi in viata, masuri sa nu fie perturbat campionatul urmator . "

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *