Trei poduri rutiere în comuna Valcău de Jos

3
479

Trei poduri rutiere se construiesc în comuna Valcău de Jos, investițiile fiind finanțate prin CNI și PNDL 2.

Prin Compania Națională de Investiții, administrația locală a câștigat un proiect în valoare de 1 milion de lei pentru construirea a două poduri rutiere moderne peste râul Barcău. Primul este realizat în proporție de 70 la sută, urmând ca în perioada următoare să se toarne asfaltul și să se monteze balustrade. Podul este construit pe DC 90 km 1+800, și face legătura cu strada Comăneasa.

Al doilea pod rutier este realizat tot pe DC 90 km 2+800, în localitatea Valcău de Sus, și asigură legătura cu strada Școlii.

Pentru cele două poduri, primăria a pus la dispoziție terenul și a suportat costurile cu studiile de fezabilitate aferente lucrărilor.

Al treilea pod rutier, realizat cu finanțare prin PNDL 2, este construit pe DC 90 km 0+800 și face legătura cu strada Trandafirilor. Podul are o lungime de 12 metri și o valoare de nouă sute de mii de lei.

Recent s-a finalizat licitația, a fost desemnat constructorul, iar în 3 august a fost semnat contractul și s-a predat amplasamentul către constructor.

“Aceste poduri noi asigură mobilitatea și accesul cetățenilor spre centrul comunei și spre instituțiile publice din comună”, spune primarul Ioan Roșan.

3 COMMENTS

  1. cam tarziu. si se lucreaza de 5 ani la podul de la biserica. 2 oameni si o betoniera 2 zile pe saptamana, adica lent

  2. De canalizare nu se aude nimic don primar e pacat ca a fost distrus raul Barcau cu baile si masinile de spalat ale celor care locuiesc pe langa rau si sau racordat la canalizare direct in rau oare ce a-r spune Garda de Mediu sau a-r tacea fiind vorba despre comuna unui ministru

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here