Transportatorii români pot recupera o parte din taxa de drum plătită în Germania

0
151

Transportatorii români care au plătit taxe de drum în Germania în perioada 2017-2020 pot cere restituirea unei părți din sumele achitate. Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis că modalitatea de calcul a taxelor de drum în Germania pentru camioane încalcă legislația europeană, iar statul german a încasat suplimentar și nelegal sume aferente taxării infrastructurii de la transportatorii rutieri.

La calcularea taxei de drum, Germania a luat în considerare costurile poliției rutiere, cu toate că acest lucru nu este permis în Legislația Europeană. În calculul taxei de drum ar fi trebuit inclus doar costul infrastructurii. Prin urmare, toți cei care au plătit suplimentar taxele de drum au dreptul la o rambursare din partea statului german, cel puțin proporțională cu taxa de drum plătită între anii 2017 și 2020, care a fost stabilită în baza costurilor poliției rutiere. Conform datelor actuale, dreptul de restituire se ridică la sume cuprinse între 4% și 7% din valoarea achitată, a anunțat Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România.

Termenul limită de înscriere pentru restituirea banilor este 4 decembrie.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) le recomandă celor interesați să se înscrie pe platforma  www.tollreclaim.com/ro/home-ro, cu precizarea că organizația a încheiat un parteneriat cu o firma de avocatură Hausfeld din Germania și cu compania eClaim GmbH, care oferă firmelor de transport rutier din România posibilitatea de a recupera o parte din sumele achitate, în schimbul unui comision în caz de succes. Comisionul depinde de momentul încheierii procedurilor, adică dacă se ajunge la o soluționare cu statul german înainte de a se întreprinde orice acțiune în justiție sau sunt necesare procese. Valoarea comisionului pornește de la 12,5 la sută și poate ajunge la 30 la sută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.