SondajRSS Feed

Din slujba cetateanului, in slujba banilor

Toti 'profesionistii' de la varful Inspectoratul de Politie din Salaj isi pun cascheta in cui de dragul unei pensii speciale babane

4 August 2017

Cvasitotalitatea politistilor salajeni care intrunesc conditiile de pensionare au de gand sa se lase de munca pentru a prinde pensia speciala, pana cand guvernul va pune in practica, prin Ordonanta de Urgenta, anuntul ca din 15 septembrie politistii vor iesi la pensie in regim normal, fara beneficii speciale. 

Din cei aproximativ 40 de politisti ai IPJ Salaj care sunt eligibili pentru pensionare, cel putin 35 au depus rapoartele prin care cer retragerea din activitate.
Surse din IPJ confirma ca printre cei care nu risca sa piarda beneficiile legii prin care primesc pensii speciale se numara chiar seful IPJ Salaj, Dosa Ovidiu; adjuncta Danciu Gabriela; seful Birou Prevenire din IPJ Salaj, Silviu Danciu; sef Birou Arme din IPJ Salaj, Florian Valer; seful Serviciul Rutier din IPJ Salaj, Cipleu Liviu; seful Politiei Orasului Cehu Silvaniei, Vaida Janel; seful Politiei Municipiului Zalau, Cordea Gelu si mai multi politisti din pozitia de Sef de Post de Politie Comunala din Fildu de Jos, Sanmihaiu Almasului, Horoatu Crasnei, Bobota, Creaca, Babeni, Garbou, Coseiu, Carastelec, Criseni, Pericei, Rus, Simisna, Valcau de Jos.
Printre cei care se pensioneaza, alaturi de sefime, se mai numara ajutori de Sef de Post, agenti de politie de la circulatie, de la ordine publica, de la judiciar etc. Aceste plecari lasa IPJ Salaj fara mare parte din politistii cu vechime si cu experienta in activitate.

Siguranta cetateanului va fi afectata dupa valul de pensionari din politie


Sindicalistii din politia salajeana sunt parere ca valul de plecari de la varful IPJ Salaj va duce inevitabil la slabirea institutiei care se ocupa de siguranta cetatenilor. Pleaca oamenii experimentati si, deocamdata, desi se presupune ca va veni personal din sursa externa, activitatea politiei va fi afectata in demersul pentru siguranta cetateanului. De facpt, vor fi afectate toate serviciile pe care politistii le ofera, asta pana cand cei veniti din sursa externa vor capata experienta. Un politist are nevoie de cel putin 2 - 3 ani ca sa capete experienta, spun reprezent

Toti 'profesionistii' de la varful Inspectoratul de Politie din Salaj isi pun cascheta in cui de dragul unei pensii speciale babane
antii sindicali


Poitistii se tem ca pensiile
vor fi mai mici cu o treime


Proiectul guvernului aparut in spatiul public scade cuantumul pensiilor cu aproximativ 35 - 40 la suta. De exemplu, un sef de post si-a calculat pe legea acum in vigoare o pensie de 3.500 de lei dupa 30 de ani de activitate. Insa dupa legea noua acelasi sef de post va avea o pensie de 2.000 de lei. Daca cele vehiculate sunt reale si proiectul de lege va fi aprobat de guvern, valul de pensionari din IPJ Salaj se va ridica undeva la 10 la suta din totalul de 500 de angajati, incluzandu-i si pe cei care si-au depus pensionarea pe intreg anul 2017.

S-a ajuns ca politistul local sa castige mai mult decat un politist de la IPJ Salaj


In randul politistilor din IPJ Salaj exista o nemultumire legata de faptul ca, in urma intrarii in vigoare a Legii salarizarii, la 1 iulie, au aparut cazuri in care politisti locali din Zalau castiga chiar dublul salariului unui politist debutant din cadrul IPJ Salaj.
De exemplu, un agent de politie nou angajat la IPJ castiga aproxiamtiv 2.000 de lei net, incluzand toate avantajele si sporurile; pe cand un politist local din Zalau castiga in jur de 4.200 de lei brut, adica aproximativ 3.300 de lei net, la care se mai adauga indemnizatia de hrana, ajungand astfel ca un politist local sa castige dublu fata de un agent de politie din MAI.
Nemultumirea aceasta va exista in continuare si potrivit informatiilor de la nivel central se anunta proteste de mare amploare legat de aceasta descriminare intre politistul local si politistul din MAI.

Vizualizari 6215
Comentarii articol

>

in 4 August 2017 0:30

Aici de vede "patriotismul", acestor "super-politisti". Totul este BAN ,at

>

in 4 August 2017 0:38

Ce ,, profesionalism,, vrei cand pensia era singurul avantaj, si guvernul il taie????

>

in 4 August 2017 1:30

Cel mai profesionist e Silviu Danciu care deși de 10 ani nu lucrează nimic, are 50 la suta la salariu pe '' lucrări de exceptie'' și

>

in 4 August 2017 1:42

Cel(cea) mai tare profesionistă din politia salajan e

>

in 4 August 2017 2:01

Din cauza unora ca cei de deasupra se modifica pensiile adevăraților polițiști....profitorii sistemului...

>

in 4 August 2017 2:02

Muie !

>

in 4 August 2017 3:19

Artur, din pacate incepi sa semeni tot mai mult cu Eduard Farcas ca si dezinformare, instigare la ura si informatii tendentioase aruncate fara o minima informare.

>

in 4 August 2017 4:54

sa-l pupi tu in c ur pe Eduard Farcas

>

in 4 August 2017 4:55

Deputatul Liviu Balint va initia o lege in acest sens ca sa creasca lefurile si pensiile celor care asigura paza in tara noastra si anume Politia Romana

>

in 4 August 2017 7:02

Ce ,, profesionalism,, vrei cand pensia era singurul avantaj, si guvernul il taie????

>

in 4 August 2017 7:02

Ce ,, profesionalism,, vrei cand pensia era singurul avantaj, si guvernul il taie????

>

in 4 August 2017 7:07

Ce ,, profesionalism,, vrei cand pensia era singurul avantaj, si guvernul il taie????

>

in 4 August 2017 7:07

Ce ,, profesionalism,, vrei cand pensia era singurul avantaj, si guvernul il taie????

>

in 4 August 2017 8:05

Profesionistii de la Graiul verificati cum scrieti in lb romana, ca e rusinos sa-i criticati pe altii cum isi fac treaba fara sa cunoasteti activitatea lor iar la voi greseli de ortografie la fiecare articol fara sa mai vorbim de continut...

>

in 4 August 2017 8:14

astia sunt profitorii sistemului. astia au distrus cu politicienii in cardasie tara romaneasca. RUSINEE!

>

in 4 August 2017 8:24

Ii fute grija pe militieni de salariile de la politia locala... In primul rind, pe aia de la locala ii mai vezi prin oras,pe cand militienii pulii stau gramada in birou se calca in picioare tablagii cu stelele,nu se ridica sa mearga nici la wc ca isi gasesc scaunul ocupat.In al doilea rand, informatia cu salariile este falsa:s-a dat salariul unui incepator in militie comparat cu cel al inspectorului superior{la maxim} in politia locala.Norma de hrana la politia locala NU se mai acorda, aceasta fiind inclusa in noul salar!

>

in 4 August 2017 8:27

Sa plece!!!Astfel vom fi eliberati de gunoaie.Sa se angajeze la BRATNAER ca acolo ar fi compatibili cu gunoaiele. D-zeu sa le dea rasplata dupa ce au facut pentru salariile si pansiile BABANE.Judetul este mic si plin de mafioti, toti se protejaza unul pe altul. Toti au neveste in functii importante in judet. Rusine sa le fie si sa le spunem SA FOLOSEASCA PENSIA CAT MAI

>

in 4 August 2017 8:27

politicienii poarta frica organelor statului. frica este cauza acestor pensii- vor da seama pentru ele inclusiv cei ce le folosesc- ce-i drept ca s-ar putea pe lumea cealalta.

>

in 4 August 2017 8:30

politistii sa fie vigilenti in cazul halep. sa aiba mare grija sa nu ramana gravida

>

in 4 August 2017 10:03

Artur, din pacate incepi sa semeni tot mai mult cu Eduard Farcas ca si dezinformare, instigare la ura si informatii tendentioase aruncate fara o minima informare.

>

in 4 August 2017 10:11

cand vorbim de obiectivitate si profesionalism Artur ar trebui sa ia exemplu de la Robert Negoite de la concurenta. Oare sefii de la Graiul nu verifica ce scrie acest individ inainte de a da bun de tipar?

>

in 4 August 2017 10:35

Sai fie rusine lui Mocanu .ca el so sus la Blaga pt Dosa r

>

in 4 August 2017 10:38

Acuma se pot ocupa pe fara de afacerile or care leau vladut. Camioane utilaje....

>

in 4 August 2017 10:40

O scapa batranu Lazar de patronage.Amu si or tree fiecare ce are pe numele lui

>

in 4 August 2017 10:46

Să plece toți milițienii! Sa vina alți mai buni, căci ăștia de acuma numai pentru ei au lucrat. Poate noua conducere o sa de-a drumul și la Radarele Fixe din oraș. Acestea ar face munca a 10 polițiști de la circulație.

>

in 4 August 2017 10:55

Ia sună la poliție și fă o reclamație. Daca suni pe 112 te amenință că o sa fi amendat, după c

>

in 4 August 2017 10:57

Jos pensiile speciale !>

in 4 August 2017 11:52

Ăştia pleacă cu pensii grase dar, tot nu le ajunge. Se reangajează şi sug de la două ţ

>

in 4 August 2017 12:05

Toti "profesionistii" ! gramatica !

>

in 4 August 2017 12:59

Vor lua pensii babane si o sa-i vezi toata ziua la pacanele. Sunt la moda.

>

in 4 August 2017 13:13

Speram sa aiba Dumnezeu un "cancer" pentru fiecare .

>

in 4 August 2017 13:44

La politia locala incepind cu 1iulie norma de hrana a fost taiata

>

in 4 August 2017 14:04

DAR AUDITORII DE LA CURTEA DE CONTURI,MAGISTRATII SI GREFIERII NU SE INGHESUIE SA IASA LA PENSIE CACI SI EI AU PENSII SPECIALE SAU EI SINT MAI DEVOTATI MESERIEI SI VREAU SA STEA MAI MULT IN SLUJBA CETATEANULUI.DAR PLECATI D/LOR TOTI CA ESTE CINE SA VA INLOCUIASCA DAR FARA PENSIE CA NU ESTE CORECT CA VOI SA VA PENSIONATI LA 45 DE ANI IAR CETATEANUL DE RAND SA LUCREZE PANA LA 65 DE ANI.

FUGA>

in 4 August 2017 15:24

ACESTI ASA ZISI POLITISTI,SE VEDE CAT AU IUBIT ACEASTA MESERIE SI LA PRIMA OCAZIE O STERG (bravo conducatorilor nostri iubiti ca au scos o asemenea lege, sa iasa an pensie oameni de 40-45 ani )

>

in 4 August 2017 18:07

Bai fraierilor ,magistratii au cele mai mari pensii 20000 si peste 30000 de lei.,politicienii si-au triplat veniturile de la 1 iulie si ca sa nu vedem asta si sa nu se comenteze au lansat fumigena cu salariile politistilor si pensii.De ce?Ca ei sa fie lasati in pace si veninul sa fie aruncat inspre politisti.O sa vedeti ce probleme vor fi cu salariile in administratie.Urmeaza disponibilizari.....PSD=.UE.

>

in 4 August 2017 18:46

Se pensioneaza si apoi se angajeaza iar la stat in functii de conducere cu salarii mari, au si pensie si salariu!

TOTALA NERUSINARE , JAF CU ACTE , TRADATORILOR>

in 4 August 2017 18:58

MAGISTRATI ,POLITICIENI, POLITISTI , HOTI , SECURISTI, SI MULTI ALTI TOTI dau dovada de NESIMTIRE , NUMAI SA FAVORURI I-I INTERESEAZA SI PENSII MARI SI SPECIALE , NESIMTITE , AU FAFORIZAT HOTIIII TOTI , O SA PLANGA dupa spagile primite, daca nu d-mna ministru nu i-i angajeza din nou, totala nesimtire pensiile ar trebui plafonate la 4000 lei , daca nu mai putin , pentru ca asa cum sunt acum , cu cat furi si minti mai mult ai pensie mai mare , cu cat muncesti mai mult ai pensie mai mica RUSINE

>

in 4 August 2017 19:00

SA LE FOLOSITI SANATOS CU INTREGA FAMILIE 2 LUNI, mai mult NU, Jegurilor

>

in 4 August 2017 19:34

ce se-ntampla nici un iubitor de militieni?

>

in 4 August 2017 19:41

CIND SE VA TERMINA ODATA CU FAVORITISMELE IN ROMANICA NOASTRA? TOTUL PE INTERES NU PE MUNCA.PE CAPATUIALA, PE CLASE SI CATEGORII FAVORIZATE, PE DISCRIMINARE,...ETC. ASTA NU-I NICI DEMOCRATIE, NICI CAPITALISM, DEPARTE DE SOCIALISM... TINDE SPRE ... URAT-MURDAR! PENSII, SALARII? CARE DUPA PUTERE! MERITOCRATIE?!

>

in 4 August 2017 21:49

JOS DICTATURA BUGETARA !!!

>

in 4 August 2017 21:50

La terorism ...fratilor

>

in 4 August 2017 22:29

Politia Locala nu are nicio un rost mai bine sa r desființa sa meargă iar portari la Armatura de unde au venit

>

in 4 August 2017 22:33

Daa măn

>

in 4 August 2017 23:42

Sper ca se pensionează si cei care i au ținut in sertar dosarele lui Martin directorul penal repus in funcție de csutak nagy Laszlo.Martine vine si vremea ta!amenintarile si șantajul se pedepsesc penal asa ca....Doamne ajuta!

>

in 5 August 2017 7:50

Este absolut necesar a se infiinta inca o politie.Sa-i dea ce nume vor.Neindreptam spre statul politienesc.Iar ne este frica de militienii pe care ii platim din banii poporului

>

in 5 August 2017 13:37

Daca avem in tara pensionari care iau pe luna patru zeci de milioane de lei iau intrun an patru sute de milioane ! si dacatraieste ca si cel din Arges face paguba romanilor mai mult ca POPOVICI pe care vreti sal bagati la inchisoare , iar cel din Arges face plaja in curte !!! ce ziceti. Avem la conducere tari niste oameni "destepti" ?

>

in 6 August 2017 20:52

Sa plece GUNOAIELE >>>>>> Dar cu pensie pe ce au avut contributivitate ca orice om de rand si doar dupa 60 de ani!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.