SondajRSS Feed

Barometrul economic al judetului

Topul Firmelor din Salaj

20 Octombrie 2017

La Casa municipala de cultura s-a desfasurat ieri cea de-a XXIV-a editie a Topului Judetean al Firmelor, la care au participat cele mai performante companii din judetul Salaj pe anul 2016. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comert si Industrie a Judetului Salaj. Au participat Vasile Ignat, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Judetului Salaj, Florin Florian, prefectul judetului, Teodor Balajel, viceprimar al Zalaului, reprezentanti ai intreprinderilor si institutiilor din judet. La masa prezidiului ar fi trebuit sa fie prezent si un reprezentant al Consiliului Judetean Salaj, dar locul a ramas gol pana la sfarsitul manifestarii. 

Potrivit lui Vasile Ignat, in judetul nostru exista 5.929 de firme, din care 1.957 au intrat in topul de pe anul 2016. N-au intrat in top firmele cu datorii, ori aflate in insolventa. Au fost premiate numai firmele clsate pe locul I din domeniul de activitate si marimea din care fac parte.
Prefectul Florin Florian a spus in cuvanul sau ca acest eveniment este un barometru economic al judetului Salaj. Prin el se masoara cromatica economica a judetului si este convins ca o astfel de manifestare duce la promovarea pietei de munca din judet.
Viceprimarul Teodor Balajel afirma ca se afla in fata unui motor al economiei judetului Salaj si ca acest motor va functiona perfect daca firmele isi vor da interesul pentru realizarea obiectivelor propuse atat pentru intern, cat si pentru export.
S-a dat apoi citire nesfarsitei liste cu firmele situate pe locul I i

Topul Firmelor din Salaj
n judet, dupa marimea firmei, dupa domeniul de activitate, dupa cifra de afaceri, dupa profitul din exploatare, etc. Premiile au fost inmanate de Paul Morar, director executiv al Camerei de Comert.

A crescut numarul firmelor, dar cifra de afaceri si profitul sunt mai mici

Din situatia prezentata la eveniment s-au conturat anumite aspecte privind domeniile de activitate specifice judetului.
Astfel, numarul agentilor economici din judet a crecut de la 5.870 in 2015 la 5.952 in 2016. Agricultura a cunoscut o dinamica de 14,02 la suta. Cifra de afaceri a scazut in 2016, fata de 2015 de la 6,5 miliarde la 6,2 miliarde de lei, cu o dinamica de minus de 4,08 la suta. La fel, dinamica profitului din exploatare a scazut in 2016 cu 12,70 la suta. In schimb, numarul de salariati a crescut cu 4,36 la suta, de la 26.995 in 2015 la 28.173 in 2016.
In Topul 100 al firmelor din Salaj in 2016 dupa cifra de afaceri se situeaza pe primul loc Sicotub SA, urmata de Silvania Worsted Spinning SRL, Hanna Instruments SRL, Titan Comert SRL, Multicom SRL etc.

Vizualizari 4336
Comentarii articol

>

in 20 Octombrie 2017 10:02

4000 de firme cu datorii serioase sau in insolventa? Jalnic judet! Asa toapa Cota face parte dintr-un club select acela al insolventilor fara numar ai judetului

>

in 20 Octombrie 2017 23:06

Ce top in S?laj ? bai si amar su tem pe ultimul loc

Alegerea cea mai bun? pentru tine!>

in 21 Octombrie 2017 10:46

-oferte-operatorOnline!Proiect nou.Esti salariat si nu-ti ajung banii?Esti somer si cauti un loc de munca?Inca nu ai gasit jobul care sa-ti asigure un trai linistit?Atunci nu ai nimic de pierdut,realizeaza-ti visul.Noi iti oferim curs gratuit si complet de instruire,lucrand acasa.Nuiti trebuie decat un Calculator,internet si 3 ore din timpul tau pentru a castiga bani. Trimite un e-mail cu textul

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.