Top 10 cele mai nutritive fructe și legume de toamnă

O alimentație sănătoasă, bogată în nutrienți și vitamine, ne poate ajuta să ne întărim imunitatea în plin sezon al virozelor și gripelor de toamnă.

În acest anotimp, opțiunile noastre se înmulțesc în materie de alimentație sănătoasă. Pământul abundă de diversitatea fructelor și legumelor, iar la magazine găsim orice ne dorește inima. Și, cum “suntem ceea ce mâncăm”, nu avem nicio scuză să nu consumăm alimente echilibrat și să gătim chibzuit. Adevărata savoare a fructelor și legumelor, diversitatea soiurilor și cantitățile impresionante de nutrienți sunt accesibile doar în plin sezon.

Propun să luăm ce e mai bun din toamna acestui an, pentru sănătatea noastră și a celor dragi:

Merele, bogate în antioxidanți, sunt aliați de încredere împotriva procesului de îmbătrânire și sursă bogată de vitamina C și pectină.

Varza de Bruxelles, bogată în fibre, vitaminele C,K și acid folic, ajută la digestie, asimilează calciul în oase și facilitează coagularea sângelui.

Conopida, aliat infailibil în dietele de slăbire, sursă bună de vitamina C și K, e vedeta noastră în conținutul scăzut de carbohidrați.

Perele sunt reginele anotimpului, cu parfumul unic și aroma imbatabilă. Reglează tractul gastrointestinal și întăresc sistemul imunitar.

Strugurii sunt deliciul anotimpului, foarte bogați în antioxidanți, reduc inflamațiile, protejează inima și ajută la îmbunătățirea funcțiilor creierului.

Sfecla roșie, minunată în sucuri, risotto, paste, ciorbe sau salate, este o sursă bogată de nitrați și împiedică apariția demenței prin sporirea fluxului sângelui către creier.

Dovleacul si dovleceii îmbunătățesc tensiunea arterială și, prin conținutul de betacaroten, ajută la sănătatea ochilor.

Ciupercile sunt vedetele toamnei deoarece sunt foarte gustoase, nu au grăsimi și sunt o alternativă perfectă pentru carne în multe din curele pentru slăbire și în zilele de post. Sunt extrem de bogate în vitamina B.

Gutuile reprezintă o provocare parfumată si aromată, sărace în sodiu și grăsimi dar o sursă excelentă de vitamina C.

Nucile ne îmbunătățesc metabolismul și reduc colesterolul din corp. Ajută intelectul și îmbunătățesc sănătatea oaselor.

Toamna este “primăvara iernii”, iar un organism sănătos ne va ajuta să trecem cu bine peste perioada rece care urmează, cu toate provocările sale.

Așadar, dragii mei, încercați să vă protejați și prin adoptarea unei alimentații cât mai sănătoase!

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *