Toate spatiile pentru chioscuri in Zalau sunt scoase la licitatie pe 25 octombrie

8
3329

 

Toate spatiile pentru chioscuri in Zalau  sunt scoase la licitatie pe 25 octombrie

Primaria Zalau anunta ca licitatia pentru inchirierea chioscurilor din Zalau va avea loc pe 25 octombrie, de la ora 10.00, in Sala Avram Iancu din cladirea Primariei. 

Se scot la licitatie atat spatiile pentru chioscurile care vand ziare, cat si cele destinate chioscurilor fast-food sau placintariilor. Pretul de pornire la licitatie este de 40 de lei pe metru patrat, iar pasul de strigare este de un leu. Garantia de participare la licitatie este de 1.000 de lei.
La aceasta licitatie s-a ajuns dupa ce Curtea de Apel Cluj a dat o sentinta definitiva in scandalul chioscurilor pentru vanzarea de presa apartinand firmei Damco, administrata de sotul fostului viceprimar PSD Daniela Cota. Sentinta a venit dupa ce vechea administratie a orasului dominata de liberali s-a judecat cu firma Damco, ce detine majoritatea chioscurilor, pentru ca aceasta nu a respectat prevederile din contract. Sentinta Curtii de Apel arata ca intr-adevar contractul nu a fost respectat, pentru ca detinatorul chioscurilor vindea si produse pentru care nu primise acceptul primariei. Contractul prevedea doar vanzarea de presa, iar in chiscuri se gaseau multe alte produse, vandute ani buni ilegal. Verdictul Curtii de Apel dispune eliberarea spatiilor ocupate de chioscurile firmei Damco.
Ca urmare a deciziei Curtii de Apel, noul Consiliu Local Zalau, dominat de PSD, a adoptat acum o hotarare pentru organizarea unei licitatii pentru spatiile pentru chioscuri. Iar ca urmare a acestei licitatii, Consiliul Local prevede ca in chioscuri sa se poata vinde, conform unor noi contracte cu castigatorul licitatiei, si alte produse decat cele din domeniul tipariturilor. Noile contracte vor da liber la vanzarea in chioscuri, pe langa presa, si a produselor cosmetice de igiena, produse alimentare, jucarii de mici dimensiuni, produse din tutun, dar si bilete de autobuz si de transport in comun, practic cam tot ce vindea firma Damco nerespectand vechiul contract.
Cele mai bine plasate chioscuri, cu vad comercial, sunt cele de la Taverna, Astralis, Perla, Porolissum, Casa de Cultura a Sindicatelor, Spitalul Judetean. stop_coloana

Liberalii n-au votat pentru schimbarea regulilor inainte
de punerea in aplicare a deciziei Curtii de Apel

In contextul in care Curtea de Apel a decis eliberarea spatiilor ocupate de chioscurile firmei Damco in noiembrie, hotararea pentru o licitatie inainte de acest termen a fost adoptata in sedinta de Consiliu Local cu 14 voturi pentru si 5 abtineri; cei care s-au abtinut fiind consilierii locali ai PNL.
"Stim noi de ce ne abtinem", a spus Crisan Dana, consilier local al PNL. Afirmatie care duce logic spre ideea ca fosta administratie liberala a facut demersul in justitie impotriva firmei Damco, administrata de sotul fostei viceprimarite PSD Daniela Cota, iar hotararea ca in chioscuri sa se poata vinde produse diverse ar da firmei Damco posibilitatea sa continue activitatea la fel ca pana acum daca va iesi castigatoare la licitatie pentru spatiile chioscurilor.
Din expunerea de motive a proiectului aflam ca s-a dorit modificarea conditiilor de contractare a spatiilor pentru ca afacerile celor care vand presa merg pe minus. "Volumul vanzarilor de presa a scazut considerabil, iar imposibilitatea de a comercializa si alte produse conduce la o scadere majora a cifrei de afaceri a detinatorilor de presa", se arata in motivara hotararii Consiliului Local.

 

 

 

COMENTARII

  1. Georgel Babiuc Cana am plecat din tara am dat la Magazin Salajean contractele dintre primarie si nesimtita Coatza, dar Daniel Muresan de frica nu a facut nimik, le-au tb 10 ani sa vada ca nesimtita nu respecta legea acum vrea sa fie si parlamentar dupa ce ca viceprimar nu a facut absolut nimik doar baga betze in consiliu. Cum se recupereaza prejudiciu

  2. Ba da, a luat painea multora desfiintand celelalte chioscuri care ii faceau concurenta.Cele pe care le are angajate sunt femei de varsta a doua carora le da salariul cu mare intarziere, cam la 2-3 luni.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.