Toate şcolile din judeţ, înscrise pe platforme educaţionale pentru şcoala on-line

0
138

Toate şcolile din judeţ s-au înscris pe platformele educaţionale pentru şcoala on-line dezvoltate de Google şi Microsoft, oferite gratuit cadrelor didactice şi unităţilor de învăţământ, printr-un parteneriat al Ministerului Educaţiei şi Cercetării cu cele două companii.

„La începutul lunii septembrie, mai erau câteva şcoli care nu îşi activaseră licenţele, în special din mediul rural, însă acum eu cred că toate unităţile de învăţământ s-au înscris pe aceste platforme educaţionale”, precizează inspectorul general şcolar, Vasile Bulgărean

Prin acest parteneriat, cadrele didactice şi unităţile de învăţământ au acces, în mod gratuit, la toate platformele educaţionale dezvoltate de cele două companii, inclusiv la programele-suport şi la resursele educaţionale dezvoltate de acestea. Astfel, platformele G Suite for Education şi Microsoft Office 365 A1 pot fi utilizate în procesul de predare, cu interfaţă în limba română.

Ambele licenţe se activează în mod gratuit, prin intermediul portalului de activare clasaviitorului.ro şi pot fi utilizate, tot gratuit, pe durata de funcţionare a unităţii de învăţământ.

Aceste aplicaţii le oferă profesorilor posibilitatea de a gestiona fluxul de lucru la clasă cu ajutorul Google Classroom sau Microsoft Teams (distribuire materiale suport de curs, distribuire teme, acordare de feedback personalizat, notare), de a organiza videoconferinţe cu ajutorul Meet sau Teams, de a folosi tabla virtuală cu ajutorul Google Jamboard sau Microsoft Whiteboard şi de a avea acces la tot ceea ce este necesar pentru a  derula activitatea didactică prin aplicaţiile online.

Formarea cadrelor didactice în vederea utilizării platformelor digitale de predare este un alt obiectiv al acestui parteneriat, în cadrul căruia vor fi dezvoltate şi implementate programe de formare şi alte tipuri de resurse-suport. Totodată, parteneriatul oferă resurse-suport atât elevilor, cât şi studenţilor, pentru ca aceştia să înveţe să folosească mai eficient tehnologia digitală.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here