Tinerii cu idei au mai nou un club unde pot sa le puna cap la cap

1
1234
Tinerii cu idei au mai nou un club  unde pot sa le puna cap la cap

Clubul "Creative Minds Hub", care functioneaza în cladirea Transilvania, începând din 4 martie 2019, a luat fiinta cu scopul de a oferi tinerilor din judetul Salaj un loc al lor unde sa-si dezvolte si sa-si puna în aplicare ideile creative. 

Noul club este gazduit într-un spatiu pus la dispozitie in cladirea Transilvania de Primaria Zalau, care a apreciat efortul tinerilor câstigatori ai competitiei europene.
Spatiul a fost amenajat printr-o finantare oferita de Tenaris Silcotub, care a contribuit si cu mentorat pentru o parte din activitatile propuse de initiatori.
Clubul a aparut ca urmare a dorintei tinerilor de a face ceva deosebit pentru comunitatea locala. Elevii Paul Iacob, Iulia Bican, Ramona Ghilea si Sara Tranescu, împreuna cu profesoara de stiinte socio-umane Iulia Florian, consilier educativ la Colegiul National „Silvania”, au participat la concursul "Lider european", organizat de Reprezentanta Comisiei Europene, concurs care a constituit o rampa de lansare pentru "Creative Minds Hub".
Iulia Florian, profesoara de stiinte socio-umane, consilier educativ la Colegiul National „Silvania” Zalau, a explicat pentru Graiul Salajului ce inseamna "Creative Minds Hub".
“Spatiul poate fi accesat de catre orice organizatie de tineret sau grup format din tineri. Tot ce a insemnat finantare s-a facut prin scoala noastra, prin asociatia scolii, pentru ca altfel era destul de complicat. Fiindca tinerii au pus bazele acelui Club, pe baza unui contract si a unui proiect, fisa de activitate pe care vor sa o faca tinerii acolo. Hub-ul este destinat activitatilor culturale si educative.
Tinerii Mileniului 3 inseamna niste tineri care pot fi foarte implicati, stiu foarte bine ce vor, stiu sa-si urmareasca scopurile. Consider ca sunt mult mai increzatori in fortele proprii si mai implicati ca generatia noastra. Ei stiu sa-si ceara drepturile, sa-si spuna cuvantul, asta daca reusesti sa-i scoti din tehnologia care reuseste sa ii prinda destul de bine”, spune Iulia Florian.

Ce activitati au loc in "Creative Minds Hub"

Spatiul va gazdui sesiuni de training, concursuri de dezbateri si oratorie, team building-uri, proiectii de film sau expozitii de pictura.
Cei interesati pot avea acces în hub pentru a-si dezvolta ideile creative sau planurile de afaceri sau pentru a lucra la rezolvarea unor probleme ale comunitatii împreuna, într-un mediu în care colaborarea devine mai importanta decât competitia. În acest fel, ei vor avea oportunitatea de a contribui la bunul mers al comunitatii si, în acelasi timp, de a-si construi un viitor chiar aici, în Zalau.
Creative Minds HUB va functiona permanent, accesul în spatiu fiind gratuit, cu conditia rezervarii anticipate a acestuia. Mai multe informatii pot fi gasite pe pagina de facebook Creative Minds Hub Zalau.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.