Tinerii care termina acum o facultate ar trebui sa faca un drum si pe la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj

2
480
Tinerii care termina acum o facultate ar trebui sa faca un drum si pe la Agentia pentru Ocuparea Fortei de Munca Salaj

Daca se inregistreaza in evidentele institutiei in cel mult 60 de zile de la sustinerea examenului de licenta sau de dizertatie, absolventii au o sumedenie de facilitati, inclusiv financiare. Ei pot beneficia de ajutor de somaj timp de sase luni, in valoare de 250 lei pe luna. Daca isi gasesc un loc de munca in intervalul celor 60 de zile, primesc o prima unica in valoare de 1.500 lei, potrivit legislatiei muncii.
In plus, tinerii care se inregistreaza in evidentele AJOFM Salaj beneficiaza de servicii personalizate in vederea integrarii pe piata fortei de munca, mai precis servicii de informare si consiliere profesionala, medierea muncii si servicii gratuite de formare profesionala. Pentru a se inregistra in evidentele AJOFM, tinerii trebuie sa prezinte actul de identitate, in original si copie, actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie, respectiv adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.
De asemenea si absolventii de liceu mai au timp sa se inscrie pana la finele lunii iulie.
Ei au finalizat cursurile pe 31 mai, astfel ca mai pot trece pe la AJOFM pana la finalul lunii iulie. Daca nu si-au gasit un loc de munca, si ei au parte de aceleasi beneficii fiscale, asemenea absolventilor de facultate.
In cazul absolventilor de liceu, indiferent daca a fost sau nu promovat examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile incepe pe 01 iunie 2019, potrivit prevederilor Ordinului nr. 3.220/19 februarie 2018 al Ministrului Educatiei Nationale conform caruia "cursurile claselor terminale din invatamantul liceal se incheie in data de 31 mai 2019". Elevii care nu au situatia scolara incheiata la toate materiile, se pot inregistra in evidentele agentiei in termen de 60 de zile de la data promovarii examenului de corigenta, data inscrisa in adeverinta eliberata de institutia de invatamant.

COMENTARII

  1. Tinerii care termină o facultate (majoritatea facultăți la apelul bocancilor) ar mai putea pleca și la lucru! In p#la mea! Orice numai să nu lucrăm!

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.