Tiberiu Marc recunoaste: Doi-trei directori sunt… necalificati

0
10


Din 30, 21 de directori noi
Intarzierea numirii noilor directori de deconcentrate de catre PSD, spun carcotasii, putea sa aiba doua cauze: S-au “batut” prea multi pentru un post, si nu s-au putut dcide care e mai bun, sau n-au avut de unde sa aleaga. In final, PSD Salaj, a schimbat directorii in 10 din cele 15 institutii deconcentrate care i-au revenit conform protocolului cu PD-L.
Au ramas in functii: Dorina Rednic – la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor, Filonas Chis – Casa de Pensii Salaj, Laurentiu Butiri – Directia Finantelor Publice, Aurica Grec – Agentia de Mediu si Elena Muresan – Directia de Statistica. Directori noi vor avea: Directia pentru Cultura – Ioan Leitan, Directia de Sanatate Publica – Ligia Marincas, Inspectoratul Teritorial de Munca – Teodor Balajel, Oficiul de Cadastru – Sergiu Panie, Directia Silvica – Cristian Crisan, Unitatea de Ameliorare si Reproductie in Zootehnie – Iuliu Pece, Oficiul Judetean de Consultanta Agricola – Dorel Seichei, Garda de Mediu – Ioan Porumb, Sectia de Gospodarire a Apelor – Gregoriu Padurean si Oficiul Judetean de Posta – Calin Balog.
“Am incercat sa acoperim fiecare directie cu oameni care au experienta si cred ca vor fi conducatori potriviti”, ne-a declarat presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc. Referitor la criteriile de selectie, Tiberiu Marc a spus: “Am dorit ca primul criteriu sa fie calificarea, dar recunosc ca, in doua – trei cazuri, nu am reusit, pentru ca s-a tinut cont si de solicitari”.
PD-L – 11 din 15
Din cele 15 institutii revenite PD-L, 4 vor fi conduse de actualii directori: Costel Ardelean – Agentia pentru Tineret, Petru Pop – Garda Financiara, Cornelia Silaghi – Autoritatea Rutiera Romana si Ioan Abrudan – Inspectoratul Scolar.
In celelalte 11, PD-L a propus directori noi: Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate – Andrei Todea, Directia Sanitara Veterinara – Virgil Turcas, Inspectoratul Judetean in Constructii – Dumitru Chis, Directia Judeteana pentru Sport – Ioan Onicas, Directia Judeteana de Munca si Protectie Sociala – Luminita Nemes, AJOFM – Romeo Sarca, Agentia pentru Prestatii Sociale – Marcel Cozma, Directia pentru Agricultura – Gabriel Rosan, Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit – Dorin Urs, Agentia Judeteana de Plati si Interventie pentru Agricultura – Alexandru Muresan, – Agentia Domeniilor Statului – Emilian Brustan.
In baza Ordonantei 37/2009, noii directori coordonatori vor incheia contracte de management pe patru ani. Sau, mai exact, pana la schimbarea actualului guvern. Asta, daca nu se (mai) schimba – legea prin care au fost numiti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here