SondajRSS Feed

Va trebui sa dea inapoi banii incasati din ATOP

Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean Salaj, a primit ilegal 17.000 de lei

22 Februarie 2018

Liderul PSD Salaj a contestat in instanta decizia Curtii de Conturi, incercand sa ramana cu banii, dar a pierdut procesul

Presedintele Consiliului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, a primit in mod ilegal suma de 17.000 de lei, in calitate de membru al celebrului organism consultativ ATOP, constituit pe langa Consiliul Judetean. Suma pe care acum liderul PSD Salaj trebuie sa o restituie statului.
Inspectorii Curtii de Conturi au fost cei care au constatat ca liderul PSD Salaj a primit ilegal 17.000 de lei. “n raportul Curtii de Conturi se arata faptul ca s-a creat un prejudiciu de 17.000 de lei bugetului din cauza faptului ca "au fost acordate indemnizatii pentru participarea la sedintele ATOP, pentru o persoana care nu putea sa aiba calitatea de membru al acestei autoritati". Tiberiu Marc a fost pana in 2015 membru al ATOP, desi nu putea sa aiba aceasta calitate. Dar sa fi in ATOP este tentant, pentru ca primesti pentri o sedinta pe luna 20 la suta din leafa presedintelui Consiliului Judetean, care este tot Tiberiu Marc si care a luat astfel o leafa de... 120 la suta.
Tiberiu Marc a contestat in instanta decizia Curtii de Conturi, iar la finalul anului trecut a primit o decizie definitiva de la instanta de judecata pentru a plati cei 17.000 de lei inapoi. Tiberiu Marc are posibilitatea sa restituie suma esalonat, timp de trei ani.
"Am primit o decizie definitiva si trebuie sa dau inapoi banii obtinuti de la ATOP. Eu am atacat in instanta decizia Curtii de Conturi pentru ca am considerat ca au avut o interpretare mai ciudata a legii", ne-a declarat Tiberiu Marc.

Tiberiu Marc are un salariu de 13.000 de lei pe luna

De trei ori au crescut anul trecut salariile categoriilor de bugetari din administratia locala. La 1 februarie 2017, lefurile personalului platit din fonduri publice din institutiile si autoritatile publice ale administratiei publice locale au fost majorate cu 20 la suta fata de nivelul acordat in luna ianuarie 2017. Din aprilie au crescut cu 30 la suta si salariile primarilor si viceprimarilor, presedintilor si vicepresedintilor consiliilor judetene. Iar din 1 iulie, Legea salarizarii a venit si ea cu bani seriosi in plus pentru bugetarii politici care stau in varful institutiilor.
Presedintele Consilului Judetean Salaj, Tiberiu Marc, care este si presedintele PSD Salaj, are un salariu lunar de 13.050 lei, potrivit informatiilor primite de la Biroul de presa al institutiei imediat dupa majorarea salariilor. Vicepresedintii Consiliului Judetean, Sergiu Panie (PSD) si Szilagyi Robert (UDMR), castiga 11.600 lei pe luna.
De castigat au avut si consilierii judeteni, ale caror indemnizatii de sedinta si de comisii se stabilesc in functie de leafa presedintelui. Consilierii judeteni primesc 3,33 la suta din indemnizatia presedintelui pentru lucrarile din comisia de specialitate din care fac parte si înca 3,33 la suta pentru participarea efectiva la sedinta de Consiliu Judetean.

Pop Emeric castiga si el din ATOP, dar era deja prea mult

Cazul lui Tiberiu Marc nu este singular. Si administratorul public al judetului Salaj, Pop Emeric a luat bani de la ATOP, insa si-a dat seama ca face o "gafa" si a demisionat.
Administratorul public al judetului, Pop Emeric, a demisionat in septembrie anul trecut din cadrul Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica Salaj, pe motiv ca obtinea un venit prea mare. Salariul, cumulat cu indemnizatia de la ATOP, depaseau

Tiberiu Marc, presedintele  Consiliului Judetean Salaj,  a primit ilegal 17.000 de lei
valoarea salariului vicepresedintelui Consiliului Judetean, adica 11.600 lei, lucru interzis de lege. Asa se face ca Pop Emeric a demisionat.
“A existat o problema de cumulare a salariului cu indemnizatia de sedinta. Valoarea cumulata depasea maximul prevazut de lege”, ne-a declarat presedintele ATOP, Tiberiu Csoka, imediat dupa demisia lui Pop Emeric.

ATOP "sparge" anul acesta peste 400.000 de lei

A iesit cu scandal ultima sedinta a Consiliului Judetean Salaj, dupa ce consilierii judeteni ai puterii PSD – UDMR nu au fost de acord cu micsorarea propusa de opozantii liberali pentru veniturile membrilor Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica.
Consilierii judeteni ai PNL au propus micsorarea indemnizatiei pentru fiecare sedinta lunara de la 20 de procente din salariul presedintelui de Consiliu Judetean, la cinci procente. Puterea PSD – UDMR nu a fost de acord si a decis micsorarea doar de la 20 la suta la 15 la suta.
Dar, cum salariul presedintelui Consiliului Judetean Salaj s-a majorat consistent, daca in 2017 un membru in ATOP primea o indemnizatie de 1.200 de lei pentru o sedinta pe luna, care reprezenta 20 la suta din salariul presedintelui, acum primeste o indemnizatie de 2.000 de lei pe sedinta, chiar si cu 15 la suta din salariul lui Tiberiu Marc.
Liberalii au aratat ca din bugetul Consiliului Judetean Salaj se vor "sparge" anul acesta doar pentru plata celor din din ATOP suma de 400.000 de lei.

ATOP nu face practic nimic; cei 14 membri
platiti regeste pot cel mult sa dea sfaturi

Pentru cei care inca nu stiu si se intreaba ce este si cu ce se ocupa ATOP, reamintim ca este "un organism cu rol consultativ" care functioneaza sub umbrela Consiliului Judetean. Membrii ATOP nu pot da legi, nu pot da hotarari si nu fac parte din procesul executiv al judetului. ATOP are un caracter strict informativ, avand doar rolul de a face propuneri pe diferite teme.
Smecheria este ca membrii ATOP, si a fost scandal pe cine include ATOP, incaseaza cate 2.000 de lei pe sedinta lunara (15 la suta din salariul presedintelui CJ, Tiberiu Marc), pentru simplul fapt ca participa la sedinta si isi dau cu parerea depre cum ar trebui asigurata ordinea publica in Salaj.
Dupa scandalul din urma cu doi ani, cand dupa alegerile generale PNL-istii nu au obtinut locuri in ATOP, din componenta ATOP Salaj fac parte consilierii judeteni Dari Toma (UDMR), Chis Filonas (PSD), Gheorghe Pop (PSD), Tiberiu Csoka (UDMR), Alin Demle (PSD) si Dorin Gorgan (PMP). Pe lista membrilor ATOP apar si subprefectul, seful IPJ Salaj, seful Inspectoratului de Jandarmi Salaj, seful ISU Porolissum si reprezentanti ai comunitatii: Lorena Filip (fost consilier judetean PSD), Adrian Budusan (cunoscut drept un apropiat al PSD) si Pop Emeric (fostul primar UDMR din Crasna si actual administrator public al judetului). Lor li se adauga si Ioan Groza, reprezentant al Corpului National al Politistilor. Presedinte al ATOP este Csoka Tiberiu.

 

Vizualizari 4017
Comentarii articol

>

in 22 Februarie 2018 0:20

Nesimtitii nesimtitilor. Ne este scarba totala, pentru acesti nerusinati, care iau atatia bani absolut degeaba.

>

in 22 Februarie 2018 0:20

Nesimtitii nesimtitilor. Ne este scarba totala, pentru acesti nerusinati, care iau atatia bani absolut degeaba.

>

in 22 Februarie 2018 0:27

Acum ne bagi in ceata, este sau nu Pop Emeric membru ATOP?

Ciuma Rosie>

in 22 Februarie 2018 0:40

eu Como voi suporta toate cheltuielile colegului meu securist din profitul facut la bariera din jibou

>

in 22 Februarie 2018 0:44

Felicitari Liviu Balint cel mai cinstit PSDist

>

in 22 Februarie 2018 1:12

Demle? Asta nu e cu un picior in puscarie?

>

in 22 Februarie 2018 5:53

Primit ilegal 17000 lei, înseamnă furt. Furt înseamnă pușcărie." Nimeni nu este mai presus de lege " este o fraza doar pentru fraieri ???.

>

in 22 Februarie 2018 6:41

Pe langa cat au furat, astia-s bani de tigari pentru securist.

>

in 22 Februarie 2018 7:31

Dar nu fumeaza!

>

in 22 Februarie 2018 8:00

Vine ziua scadentei fata de semenii vostrii, chiar nu va e rusine de Dumnezeu ca de oameni nu va este.\r\nVoi reprezentanti ai Salajului in Senatul Romaniei nu a-ti avut curajul macar sa votati pentru arborarea steagului Romanesc de Ziua Natiobnala.\r\nVei mai avea curaj sa vii dupa voturi//?

>

in 22 Februarie 2018 8:12

Ne concuc , prin furt, minciuna , jaf, tradare nesimtita , delapidare... niste jeguri.....

>

in 22 Februarie 2018 8:37

baiatul cu ochi albastrii,(securist ceausit)bravo salajeni un judet de kkt are in frunte gunoaie penalo securiste mai ceva ca putin in rusia

realist>

in 22 Februarie 2018 8:47

domnule Eduard imi place de tine ca stii aritmetica la unii le calculezi brutul si la unii netul hotarastete care intra in buzunar brutul presedintelui sau netul unui functionar nu ar fi corect sa ai aceeasi unitate de masura.

>

in 22 Februarie 2018 8:49

brava Pop Gheorghe,chiar ai dus prostia si nesimtirea pana la capat,te am vazut pe lista nerusinatilor care au votat de a nu ridica steagul tarii de Ziua Nationala a Romaniei,cat patriotism,mi rusine ca esti din acest judet unde daca stii[dar cu mintea ta nu ma mir]ungurii au facut crime oribile,esti de a dreptul penibi [stii cuvantul?]

>

in 22 Februarie 2018 8:50

penibil [scuze]

>

in 22 Februarie 2018 8:59

Acesta este guvernul paralel .

Rechini,capuse>

in 22 Februarie 2018 9:15

Acestor imbuibati din banul public,le dorim sa dea banii luati in astfel functii pe medicamente pentru cancer,pentru ca ei sunt cancerul societatii,mananca din resursele obtinute punand taxe si impozite pe omul simplu .

>

in 22 Februarie 2018 9:36

Cine ar avea timp sa calculeze cati bani se iau in tot felul de asociatii,consilii de administratie,consilieri de toate tipurile,ar ajunge la un rezultat incredibil:cu acesti bani se pot face cativa km de autostrada!!!!!!!!!

>

in 22 Februarie 2018 9:43

La inchisoare cu hotul asta .

>

in 22 Februarie 2018 9:52

Ce va mirati! Administratorul public Pop Emeric are autoturism de serviciu cu sofer care-l duce si aduce de la serviciu,parcheza la domiciliul sau in loc Crasna il foloseste si in alte scopuri parca ar fi autoturism personal SJ 01 APJ o scoda octavia noua. Nu a furat destul cat a fost primar acum frea sa mai fure si de la judet.

>

in 22 Februarie 2018 10:22

Când se întâlnesc acesti indivizi la sueta pentru care ne scot din buzunare cate 2000 de lei? Sa mergem peste ei, sa vedem ce discuta acolo.

>

in 22 Februarie 2018 10:48

Toţi sunt niște mârşavi şi niște hoţi! Ăștia ne conduc! Un om cinstit munceşte pentru 1000 de lei pe lună ori ia 100o de lei pensie pentru o viaţă de muncă. Asta-i dreptate? Echitate?

Hai ma>

in 22 Februarie 2018 12:38

De unde sa scoata Marc atata banet sa dea-ndarat? Din salariul ala mizer de bugetar PSD-ist?

Va rog>

in 22 Februarie 2018 12:38

nu-i mai puneti moaca...

SRL>

in 22 Februarie 2018 13:38

DE AZI NOAPTE TE URMARESC DE LA ORA CARE SCRIAI 0-20 SI MA TOT GINDESC CE OM POTI SA FII CA STAI CU MIINILE INCRUCISATE SI NU FACI NIMIC,VEZI,STII TOT CE SE INTIMPLA PENTRU CA DE ASA NATURA E SERVICIUL PE CARE IL DETII,DAR DIN PACATE NU FACI NIMICA.DUPA CUM VAD SI TU MANINCI BANI STATULUI DEGEABA CA SI ACEI PE CARE II CRITICI.MAI ASCULTA BINE AUDITIVURILE POSTULUI SECTRT SI LASATE BALTA.

>

in 22 Februarie 2018 13:45

ASAI-ROMANUL RABDA, PINA CAND ? TREBUIE O REVOLUTIE ADEVARATA ?

>

in 22 Februarie 2018 13:46

ASAI-ROMANUL RABDA, PINA CAND ? TREBUIE O REVOLUTIE ADEVARATA ?

>

in 22 Februarie 2018 14:05

Demle la pușcărie????

>

in 22 Februarie 2018 14:36

SEFUL HOTILOR SA NU FURE ???????!!!!!!

>

in 22 Februarie 2018 16:00

Tu-va in gura.La sedinta asta atop (mama dracului sa o ia de denumire)multi cetateni ar participa gratis si ar veni cu idei bune pentru oras si comunitate.Astia doar iau banii degeaba.

>

in 22 Februarie 2018 20:32

Adevarat spus

>

in 22 Februarie 2018 22:29

furati,furati,furati, sa va feraska 'BOJEA'de burghezia COMUNISTA cine se prinde? P s CIUMA RUSI DRAGNEA, alde MASOONI 5 MUIEri, TALHARII NEAMULUI, si ei, si toti CEI CE CU RAVNA NE DISTRUG sarman neam.....

>

in 26 Februarie 2018 22:51

Dl Marc a dat cei mai multi bani la LETCA, unde este cel mai corupt primar din judet-MAN DOREL LIVIU,ZIS BUBILA_, ca de acolo sa se poata fura linistit. LA LETCA FUNCTIONEAZA UN GRUP INFRACTIONAL ORGANIZAT SI SUB CONDUCEREA LUI BUBILA, CU COPARTICIPAREA SECRETAREI; A CONTABILEI SI A CONSILIERILOR PSD, SE POATE FACE ABSOLUT ORICE!!!!!!!!

>

in 1 Martie 2018 8:17

Aveti dreptate toti, dar eu m-am cam saturat de poza asta - ma deprima. Va rog, va rog, schimbati-o!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.