Tiberiu Marc confirma: Salajul va avea prefect din PSD

0
11

Dupa ce se vor ocupa posturile la nivel central – si a venit randul sefilor de agentii si al secretarilor de stat – vor urma sefii serviciilor deconcentrate din teritoriu. La prima intalnire cu presa din acest an, presedintele PSD Salaj, Tiberiu Marc, a anuntat, ieri, ca prin protocolul de colaborare intre PD-L si PSD, s-a stabilit o maniera de colaborare si in plan local. Pentru desemnarea persoanelor pe functii, cele doua partide vor avea grupuri paritare de negociere. Ce se stie pana acum? Ca in fiecare judet, prefectul ar urma sa aiba culoarea politica a presedintelui (ales) Consiliului Judetean, iar cei doi subprefecti vor fi din celalalt partid al aliantei. Prin urmare, Salajul va avea prefect din PSD si subprefecti membri ai PD-L. Presedintele CJ Salaj, Tiberiu Marc, a precizat ca nominalizarea persoanei se va face „dupa vacantarea postului si eventuala schimbare a legii”. Si asta pentru ca, potrivit legii actuale, prefectul este inalt functionar public a-politic.
In privinta sefilor serviciilor deconcentrate, impartirea se va face pe o formula similara cu impartirea ministerelor, cu precizarea ca nu este obligatoriu ca subalternii din teritoriu sa aiba culoarea politica a ministrilor lor.
Tiberiu Marc a spus ca PSD va avea mai multe servicii deconcentrate, deoarece PD-L are deja cateva posturi ocupate. In cazul in care, pentru o functie vor fi mai multe candidaturi, desemnarea unei persoane se va face prin vot secret in Comitetul executiv al partidului.
In privinta conducerilor Consiliului Judetean si primariilor, Tiberiu Marc apreciaza ca n-ar trebui sa se faca schimbari, pentru ca s-ar denatura rezultatele alegerilor locale.
Deputatul Iuliu Nosa a subliniat ca intre cele doua partide nu vor fi probleme, pentru ca se va conveni o modalitate de lucru care va fi respectata.
In plan parlamentar, domnul Nosa este unul din cei doi secretari (alesi) ai Comisiei de buget-finante din Camera Deputatilor si asteapta convocarea pentru votarea bugetului pe 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.