Teatru de vara in satele salajene

0
692

 

Teatru de vara in satele salajene

Proiect inedit in Salaj. Regizorul Victor Olahut, Asociatia JAD si Centrul de Cultura si Arta Salaj vor duce piesa de teatru „Fisura” a lui Flavius Lucacel in satele salajene, intr-un proiect denumit „Cultura-n sura”. În zilele de 27, 28 si 29 iunie, o caravana teatrala formata din distributia spectacolului „Fisura” si personalul tehnic se va deplasa în trei sate din judetul Salaj. Spectacolul este programat la ora 22.00. Se va juca teatru, cu actori profesionisti, in surile unor gospodari din comunele Marca, Plopis si Napradea - satul Cheud, unde regizorul Victor Olahut împreuna cu Flavius Lucacel au gasit „gazdele ideale si surile cele mai primitoare”. Mai mult decat atat, accesul membrilor comunitatilor rurale la spectacol este gratuit.
Regizorul spectacolului, cel care a venit cu o astfel de idee, considera ca „desi zonele rurale sunt marginalizate din punct de vedere cultural, asta nu înseamna ca stop_coloananu exista public doritor!”
Spectacolul IFisuraI, realizat în parteneriat cu Godot Cafe Teatru din Bucuresti, a fost premiat recent în cadrul Festivalului Comediei Românesti.
Proiectul „Cultura-n sura” este la a doua editie. În 2013, localnicii comunei Hida au fost primii spectatori ce s-au bucurat de implementarea proiectului. În curtea lui Badea Florea a lui Juvri s-au strâns atunci mai bine de 300 de sateni, care au urmarit cu entuziasm reprezentatia teatrala oferita de Asociatia JAD.

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.