Taxele pentru permise nu se mai pot plăti la ghișeele DRPCIV

0
1271
Începând din prima zi a lunii octombrie, taxele pentru permisul auto, certificatele de înmatriculare și autorizațiile de circulație provizorie nu se mai pot achita la ghișeele DRPCIV.

„Începând cu data de 1 octombrie 2020 plățile aferente operațiunilor de înmatriculare, autorizații de circulație provizorie și permise de conducere se vor încasa exclusiv în contul BCR: RO94RNCB0082000367331018, beneficiar Regia Autonomă – Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat, utilizând următoarele mijloacele de plată: virament, mijloace de plată online, Sistemul Național electronic de plată online (www.ghiseul.ro), POS-uri instalate de către RA-APPS la sediile serviciilor publice emitente– în curs de operaționalizare”, anunță reprezentanții Serviciului Regim Permise și Înmatriculări Sălaj.

Numerele provizorii se mai pot achita la ghișeu

Tarifele aferente confecționării plăcilor cu numere de înmatriculare (permanetă, de probă, temporare și provizorii) sau păstrării combinației numărului de înmatriculare se vor achita în conturile trezoreriei prin virament, mandat poștal, numerar la ghișeul SPCRPCIV sau la caseriile unităților Trezoreriei Statului.

Documentele emise anterior își păstrează valabilitatea.

Se lucrează doar pe bază de programare online

Activitățile specifice de înmatriculare și preschimbare a permiselor de conducere se soluționează exclusiv în baza unei programări online, cu excepția celor care au mai susținut proba teoretică, aceștia primind programarea de la ghișeu, pe baza prezentării dosarelor de examinare.

Programările vor fi făcute pe site-ul oficial al instituției www.drpciv.ro, secțiunea Programări online.

Legat de operațiunile care nu se regăsesc la secțiunea online, acestea se vor desfășura în limita timpului disponibil (pierderi plăci de înmatriculare, programare traseu, eliberare dovezi etc).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here