SondajRSS Feed

Taxe si impozite mai mari in Zalau

8 Noiembrie 2017

In urmatoarea sedinta a Consiliului Local Municipal va fi dezbatut un Proiect de hotarare privind stabilirea impozitelor si taxelor locale, a chiriilor si tarifelor pentru administrarea bunurilor ce apartin domeniului public si privat al municipiului Zalau pentru anul 2018. 

Zalaul este municipiu de rangul II, iar la stabilirea cotei de impozitare se aplica delimitarea zonelor din intravilanul si extravilasnul minicipiului Zalau prin hotarari de consiliu local.
Pana aici, toate bune si la locul lor. Dar cum din vara, prin Legea salarizarii, personalului din Primarie i-a fost majorat salariul, este explicabil ca si unele taxe si impozite sa se majoreze pentru a acoperi cheltuielile de functionare ale administratiei locale.
Pentru terenurile situate in intravilanul municipiului declarate la alta categorie de folosinta decat cea de constructii se aplica o cota aditionala de 5 la suta, zice-se pentru a pastra valorile aplicate in 2018 la nivelul anului 2017.
Valoarea impozitului pe cladiri si pe terenuri neingrijite situate in intravilan se majoreaza cu 300 la suta.
In cazul impozitului pe mijloacele de transport, stabilirea lui se va face in functie de tipul mijlocului de transport. Dar la toate tipurile de mijloace de transport se va aplica o cota aditionala de 5 la suta, cu argumentul de a pastra pentru anul 2018 "sursele de finantare necesare sustinerii cheltuielilor minime obligatorii".
Nici taxele pentru eliberarea certificatelor de urbanism nu au ramas nemajorate. Si lor li se aplica o cota aditionala de 5 la suta.

Sunt iertati cei care datoreaza
bugetului local mai putin de 5 lei

Primaria Zalau propune Consiliului Local spre aprobare anularea creantelor fiscale restante, aflate in sold pana la 31 de

Taxe si impozite mai mari in Zalau
cembrie 2017, mai mici de 5 lei. Conform Legii nr. 207/2015, creantele fiscale restante, aflate in sold la data de 31 decembrie a anului, daca sunt mai mici de 40 de lei se pot anula. E limita maxima pana la care autoritatile deliberative pot stabili plafonul creantelor fiscale care pot fi anulate. E cam mare diferenta de la 40 de lei la 5 lei, cat a a decis Primaria sa-i ierte pe zalauani, dar salariile majorate din Primarie trebuie platite si la anu@...

Se dubleaza pretul pentru tarabe in piata
si se pune taxa la WC-urile publice

Si taxele pentru piata agroalimentara din Dumbrava Nord sufera modificari, adica, bineinteles, scumpiri. Asfel, o masa in sectorul agricol care se inchiriaza acum cu 0,50 lei, din 2018 se va inchiria cu 1,2 lei. “nchirierea in sectorul industrial va costa 1,50 lei pe zi, fata de anul acesta, cand este 1 leu masa.
Chiria pe suprafete de teren in fata spatiilor comerciale pentru tarabe si rulote auto creste de 0,50 lei la 1 leu pe metrul patrat pe zi. Tot un leu (de la 0,50 lei) va costa si metrul patrat pe zi pentru terenul ocupat de tarabe.
Daca pana acum numai toaleta de pe platolu de marmura era taxata, cu un leu, incepand din 2018 intrarea la toaleta din hala agroalimentara va costa un leu, la cea din piata Astralis un leu, iar la cea din Dumbrava Nord 0,50 lei.

Vizualizari 3470
Comentarii articol

santaj>

in 8 Noiembrie 2017 0:44

PSD ciuma rosie !!! Blestemate sa va fie zilele in care v-ati nascut cei care ati marit impozitele locale, Ciunt si compania !!!

>

in 8 Noiembrie 2017 1:18

Trebuie cumva sa scoata bani ca sa plateasca salariile marite aiurea.Marii analisti economici din tarile puternic dezvoltate critica masurile psd-alde.Dar boii (rosii) nu se dezmint, sunt consecventi.

>

in 8 Noiembrie 2017 2:23

Eu nu o sa pl?tesc

Ciobanca>

in 8 Noiembrie 2017 6:39

Oare imobilele bantuite ale lui Ciobanca mai ales cel de pe strada Morii, sau piata Iuliu Maniu intra la categoria imobile neingrijite?

>

in 8 Noiembrie 2017 7:23

Da Ciobanca e de vina ca primarul Ciung ne creste taxele si impozitele . Sa ajungeti sa va cacati prin boscheti daca nu platiti !

>

in 8 Noiembrie 2017 8:26

Sa vina Arhanghelii Mihail si Gavril sa le ia sufletele cit mai rapid si sa ii duca in iad.

TAXE,IMPOZITE MAI MARI PENTRU CAPUSE>

in 8 Noiembrie 2017 8:48

ASA LE TREBUIE VOTANTILOR CREDULI AI PSD,DAR VOR PLATI TOTI SALAJENII PENTRU A LE ASIGURA SALARII BOIERESTI BUGETARILOR DE LUX.

>

in 8 Noiembrie 2017 9:44

Lasa ca o sa vina PNl.USR,PMP,etc. si o sa curga laptele si mierea.Ne place ca se mai misca ceva in orasul asta dar ar trebui, dupa unii, sa se faca fara bani.Totul se face cu bani si banii vin din taxe si impozite.

>

in 8 Noiembrie 2017 10:18

In Zal?u se va misca exact cum s-au muscat PSDistii in tara cu autostr?zile si celelalte investitii(spitale,scoli,drumuri,CFR).Deocamdata vedem un euro crescut,benzina,gaze,electricitate,dob

>

in 8 Noiembrie 2017 10:21

PT9.44 Plateste tu taxe pentru a pune panselute Sunt bune si alea dar investitii serioase? Nu au reabilitat nici un bloc,bulevard=0,nu mai vorbesc de restul

>

in 8 Noiembrie 2017 10:25

E nevoie de taxe mai mari pt capusele bugetare ca de investitii nu sunt bani

>

in 8 Noiembrie 2017 10:30

Domnule primar faceti ceva util orasului din taxe ...va place cum arata str Crasnei str Simion Barnutiu str Closca str Voievod Gelu str Corneliu Coposu str Porolissum ...etc

Sarac Judet,bogati conducatori>

in 8 Noiembrie 2017 11:08

Zalaul este cea mai urata capitala de judet din Transilvania,dar salariile din Primarie,Prefectura,Cons. Judetean sunt la fel ca la Cluj.Este la fel ca in invatamant unde salariul unui profesor de la CNS este la fel ca a unuia de la SURDUC,HIDA,NUSFALAU,SARMASAG ,SAG,unde nimeni sau 3-8 elevi iau bacul.Acest Sarac Judet hraneste foarte bine o clica de ciocoi noi.

>

in 8 Noiembrie 2017 11:39

Tie,9:44 si altor prosti ca tine,doar ce meritati:cate un cap de bou, pe umeri.

9:44 postacului pesedeu de serviciu>

in 8 Noiembrie 2017 12:41

Unde-s marile proiecte cu care s-au laudat in campania de la locale atat primarul cat si vice-primarul prin cartierele Zalaului ? Nu ma mira ca au mintit ,e destul sa privesti la nivel national ce se intampla cu toate promisiunile electorale cu care au castigat alegerile.Vorba aceea "cum ii turcul-dragnea -ii si pistolul" .

>

in 8 Noiembrie 2017 14:05

Am spus-o de multe ori si o mai spun odata: de la revolutie si p

>

in 8 Noiembrie 2017 15:04

Unde a ajuns romani ! va dati seama ? Orban le poarta grija , cit tupeu numai la romani perversi gasesti!

PSD-CIUMA ROSIE>

in 8 Noiembrie 2017 15:09

Datorita conducerii bune a guvernului PSD, euro a ajuns de la 4,42 cand a preluat puterea la 4,62 astazi.Minciuna,coruptie si scumpiri pe linie au adus psdistii.Sa nu uitam totusi ca au marit salariile clientelei politice ca sa poata trai fara griji si fara munca.Asteptam subordonarea justitiei.

>

in 8 Noiembrie 2017 15:17

Prostovanii PSD nu vad nimic dec

>

in 8 Noiembrie 2017 15:18

N E S I M T I T I I ....

>

in 8 Noiembrie 2017 15:36

nu platesc nici o taxa in plus ma ciuntule, gainar de carton, jigodie de om, vrei sa bagi banii in jeb. tigan borat cu neamu tau de leprosi, nu va saturati de furat, Zalaul este in plop, au ramas doar pensionari si tigani cersetori. Numai minciuni mai golanule cu doua clase. Doar minciuni psd iste, cu dragnea la puscarie ma jeg.

>

in 8 Noiembrie 2017 19:19

La primaria din Zalau sunt mai multi angajati decat la primaria din Berlin -Germania , au salarii marite sa se faca reduceri !!! nu impozite si taxe fabuloase !!!

>

in 8 Noiembrie 2017 19:29

Ba idiotilor faceti str.22Decembrie ca este in mijlocul Zalaului si circula sute de masini pe ea zilnic,a ajuns sa faceti strazi printre case pe strazi anonime pt.voi,faceti str.Corneliu Copusu ca sunt sute de famili si nu pot iesi cu carucioarele cu copii pe jumatate din strada ca nu sunt trotuare pe langa ca circula tir-uri,idiotilor nu puneti ghivece in centru si ziceti ca ce ati promis ati facut,nu va temeti la cati va bleastama oamenii ca pana la a 7 generatie o sa fiti blastamati

>

in 8 Noiembrie 2017 19:33

Ar trebui sa facem greva fiscala sa nu platim nici unul nici o taxa timp de 2 ani ce pot sa ne faca,atunci sa vedeti voi cum se schimba treaba,asa ar trebui sa faca si firmele nationale greva fiscala!!!!!!!!

>

in 8 Noiembrie 2017 19:35

Ba idiotilor faceti str.22Decembrie ca este in mijlocul Zalaului si circula sute de masini pe ea zilnic,a ajuns sa faceti strazi printre case pe strazi anonime pt.voi,faceti str.Corneliu Copusu ca sunt sute de famili si nu pot iesi cu carucioarele cu copii pe jumatate din strada ca nu sunt trotuare pe langa ca circula tir-uri,idiotilor nu puneti ghivece in centru si ziceti ca ce ati promis atpi facut,nu va temeti la cati va blestemam oamenii ca pana la a 7 generatie o sa fiti blastamati

Sa dea Domnul>

in 8 Noiembrie 2017 19:55

Manca-l-ar cancerul pe primar cu toata familia lui si la fel pe toti consilierii!

19 55>

in 8 Noiembrie 2017 20:01

Cu primarul si consilierii psd de acord cu ceilalti consilieri ma rog lui Dumnezeu sa le dea putere sa ii darame pe actuala putere ca ne am saturat pana peste cap.

luru la domciliu>

in 8 Noiembrie 2017 20:06

Oferta speciala lucru acasa: din prima luna 1500 RON (1500 lei noi sau 15 milioane lei vechi) lunar rapid castig potential, plus alte castiguri motivante. Lucrati in timpul liber. Contract. Speriozitate. Trimiteti solicitare la adresa de email

>

in 9 Noiembrie 2017 11:44

Vad ca multi postaci se dau cu curul de pamant dar, la proteste nu o sa vina !

>

in 16 Noiembrie 2017 8:58

Psd-Pnl-PmP foarte foarte multe promisiuni si proiecte grandioase la inceput de campanie, iar pe urma sa se limiteze la "Nu sunt bani"!!!, miza fiind sa traga bani de pe populatie, asta e mare obiectiv al politicianului modern.

>

in 19 Noiembrie 2017 9:22

Bai fratilor,salariile scad cresc marile firme:Tenaris,Michelin...nu ati observat caci totul este sub control?Daca nu mai suportati sistemul putred din Romania,plecati in alte tari!Nu mai puteti schimba nimic in bine in Romania!Adevarul adevarat!!!

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.