Tacere de mormant in cazul decesului suspect al baiatului din Pausa

0
0

La solicitarea parintilor victimei, ieri a fost efectuata la Zalau o noua autopsie pentru a verifica cauzele reale care au dus la decesul minorului.
Tragedia familiei minorului din Pausa care a murit pe patul Clinicii de Neurochirgie din Cluj a continuat ieri cu un nou episod care ar trebui sa faca lumina in acest caz extrem de delicat.
Victima a primit un pumn in figura de la un baiat de 18 ani, iar la nici 24 de ore de la altercatie i s-a facut rau si s-a prezentat la Spitalul de Urgenta din Zalau, acuzand ameteli si stari de voma. Medicii din Zalau, dar si cei de la Clinica de Neurochirurgie din Cluj (unde a fost transferat ulterior), l-au tratat pe baiatul de 15 ani de afectiuni ce puteau fi cauzate de o lovitura in zona capului, dar, din pacate, in 11 aprilie, pacientul a decedat. Si chiar daca lucrurile pareau simple, iar cauza decesului foarte clara autopsia facuta a doua zi la Institutul de Medicina Legala din Cluj Napoca a relevat ca decesul a survenit in urma unor insuficiente respiratorii repetate, pe fondul unei pneumonii severe. In aceste conditii, cel care l-a lovit pe baiatul decedat a fost eliberat si scos de sub urmarire penala.
Parintii nu au impartasit opinia legistului asa ca au solicitat efectuarea unei noi autopsii, care a fost realizata ieri, la Zalau, de aceasta data, de un alt medic si in prezenta procurorilor de la Parchetul din municipiu. Pana la inchiderea editiei, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Zalau, procurorul Rodica Pece Vaida, nu ne-a putut oferi detalii cu privire la rezultatele autopsiei.
No comment de la Spital
Desi asupra corectitudinii cu care au actionat medicii din Zalau si din Cluj au fost ridicate numeroase semne de intrebare, reprezentantii Spitalului Judetean de Urgenta Zalau nu au dorit sa faca nici un fel de comentariu. “In momentul de fata exista o cercetare penala in cauza, astfel ca pana cand ancheta nu va fi definitivata noi nu putem sa facem nici un fel de declaratii”, a precizat purtatorul de cuvant al Spitalului, Codruta Puscas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here