Sute de hectare de culturi agricole au fost compromise de inundatii

4
2517
Sute de hectare de culturi agricole au fost compromise de inundatii

Culturile afectate sunt cele de porumb, cartofi, legume, dar si pasuni si fanete

La Directia Agricola Salaj exista ieri doar o situatie aproximativa cu pagubele facute de inundatii pe terenurile agricole, deoarce raportarile s-au facut abia incepand de ieri dupa-masa. 

Din ce ne-a spus Directia Agricola Salaj, prin vocea directorului Valentin Duca, au fost afectate 150 de hectare in zona Sarmasagului, 100 de hectare din zona Hereclean, iar la Bocsa, Salajeni si in zona Rus inca nu se stie situatia.
Culturile care au fost afectate sunt cele de porumb, cartofi, legume, dar si pasuni si fanete.
Incepand de ieri, comisiile de evaluare s-au deplasat in zonele afectate si dupa retragerea apelor, la o saptamana, se v-a sti exact situatia.
Pentru infiintarea unui hectar de cultura de porumb e necesar in jur de 1.500 pana in 2.000 de lei, unde se adauga aratul, discuitul, semanatul, ingrasamintele, porumb de samanta.
Pproblema pentru salajeni este ca nu isi asigura culturile. De exemplu, la Rus, unde primarul Pintea Alexandru ne-a spus ca din 1970 nu s-a mai vazut o situatie de genul celei de acum, cu Somesul care sa iasa din matca, nimeni nu are asigurari pe cultura, cu toate ca anul trecut a mai fost o rupere de nori.

COMENTARII

  1. PNDL este un program conceput de Liviu Dragnea pentru a jefui banul public. Cautati pe youtube investigatiile jurnalistilor de la “Recorder” si va veti cruci cat se poate fura prin acest PNDL. Anchetele se cheama “Partidul face minuni”, respectiv “Drumurile si hotia”.

  2. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

  3. Aveți nevoie de un împrumut pentru începerea afacerii sau pentru plata facturilor și a unei finanțări corporative pentru bunuri imobiliare și orice tip de finanțare a afacerii ( creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993 ). De asemenea, oferim împrumuturi persoanelor fizice, firmelor și organismelor corporative la rata dobânzii de 3%. Oferim împrumut persoanelor serioase care sunt interesate de împrumut dacă sunt interesați de acest e-mail: creditplusfinance11@gmail.com sau Whatsapp +16234044993

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.