Supliment Caiete Silvane dedicat educaţiei muzicale a preşcolarilor

0
48

„Jocuri didactice muzicale pentru vârsta preșcolară” de Bianca-Patricia Damian-Bicăzan este noul supliment al revistei Caiete Silvane.

„Deosebit de inventivă în conceperea unor strategii didactice eficiente, atentă la preocupările copilului preșcolar și povestitor talentat, Bianca-Patricia Damian-Bicăzan reușește să transforme educația muzicală într-o activitate captivantă. Validate deja prin participarea activă a celor mici și prin rezultatele obținute, soluțiile imaginate de autoare îmbină ingenios povestirea, jocul, mișcarea, audiția muzicală și imaginile, în maniere atractive, care îl îndeamnă pe copil să asculte și să se joace cu sunetele. Generate de pasiunea autoarei pentru problemele educației muzicale în învățământul contemporan, activitățile descrise constituie un bun exemplu despre felul în care se poate realiza educația muzicală a celor mici”, afirmă Elena Chircev, prof. univ. dr. la Academia de Muzica Gheorghe Dima, Cluj-Napoca. 

Caiete Silvane este o revistă și editură a Centrului de Cultură și Artă al Județului Sălaj, instituție a Consiliului Județean Sălaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here