SondajRSS Feed

Satisfactie pentru ministrul Daea; Guvernul a facut-o de oaie

Suntem singurii din Uniunea Europeana care nu vom primi bani pentru agricultori din rezerva Comisiei Europene

5 Decembrie 2017

Fermierii din Romania sunt pe punctul de a pierde milioane de euro de la Uniunea Europeana, pentru ca guvernantii nu au depus o simpla cerere in acest sens la Comisia Europeana, spune europarlamentarul Daniel Buda. 

“România este singura tara din UE care nu va beneficia de milioanele sau zecile de milioane de Euro din rezerva de criza pusa la dispozitie de Comisia Europeana pentru agricultorii din UE. Actualul Guvern electrocuteaza din nou agricultura româneasca iar pentru acest lucru trebuie sa dea socoteala. Comisia Europeana a publicat în 27 noiembrie Regulamentul de punere în aplicare a rambursarii creditelor reportate din exercitiul financiar 2017 prin care se vor aloca 433 de milioane de euro catre agricultori din statele UE. Suma provine din fondurile neutilizate din rezerva pentru criza agricola pentru exercitiul financiar 2017, care este finantata prin deducerea platilor directe pentru agricultori si poate fi restituita de statele membre începând chiar din aceasta luna”, spune europarlamentarul.
Potrivit lui Daniel Buda, Romania nu va benefia de rambursarile financiare catre fermieri în valoare de milioane de euro, din cauza ca autoritatile de la Bucuresti nu au completat corespunzator o declaratie in acest sens.
“Declaratia de cheltuieli detaliata nu tine seama întru totul de pragul de 2000 de Euro care se aplica disciplinei financiare în conformitate cu articolul 8, alin. (1), din Regulamentul UE Nr. 1307/2013. Asadar, în scopul bunei gestiuni financiare, nu ar trebui sa se puna la dispozitie României nicio suma pentru rambursarea în aceasta etapa”, scrie in documentul Comisiei Europene, preluat de europarlamentar.
“n acest context, europarlamentarul salajean lanseaza un atac dur la adresa guvernantilor.
“Ministrii Guvernului Tudose, de la preluarea mandatelor se plimba pe la târguri si iarmarocuri ori conferinte despre fonduri europene pe care oricum nu le înteleg, dar nu sunt în stare sa depuna o simpla cerere la Comisie

Suntem singurii din Uniunea Europeana  care nu vom primi bani pentru agricultori  din rezerva Comisiei Europene
pentru ca si fermierii români sa beneficieze de rambursari, la fel cum beneficiaza toti ceilalti fermieri, fie ca vorbim de bulgari, polonezi, maghiari, spanioli, germani sau francezi (...)
Domnilor guvernanti, oare când veti înceta sa mai aruncati la gunoi toate eforturile depuse la capitolul fonduri europene de oamenii de buna credinta?! Încetati sa mai dati cu piciorul oricarui euro pus la dispozitie de Comisia Europeana pentru dezvoltarea României si a sectorului agricol. Încetati sa mai fiti politicieni marunti si neînsemnati într-o Românie care are nevoie ca de aer de fonduri europene pentru a se dezvolta într-o Europa performanta si competitiva”, scrie europarlamentarul Daniel Buda pe Facebook.

Banii europeni sunt singura solutie pentru fermierii salajeni

In Salaj, unde agricultura se face inca la nivel micro, e departe de a fi moderna, fermierii care detin utilaje sunt putini, iar cheltuielile cu lucrarile sunt peste bugetele taranilor, banii europeni sunt mana cereasca. Depindem, practic, de sumele primite, cu titlu de subventie sau ajutor de minimis, de la Uniunea Europeana.
Fie ca vorbim de sprijinul acordat in sectorul vegetal, sprijinul acordat in sectorul zootehnic, masuri de agromediu, agricultura ecologica, schema de plata pe suprafata sau plata pentru tinerii fermieri, in Salaj ajung anual milioane de lei din banii europeni destinati agriculturii.
Potrivit datelor de la APIA Salaj, valoarea platilor efectuate pentru campania 2016 a fost de 16.935.296 de lei. Pentru campania 2017, s-au preluat 22.912 cereri unice de plata.

Vizualizari 2444
Comentarii articol

>

in 5 Decembrie 2017 8:21

dar si cacaciosul asta de Buda, atata de bine se rupe de grija tarii, ca in loc sa traga semnalul de alarma in 28 noiembrie, iese abia acuma sa acuze.\r\ndaca il durea atata de tarani si nu de el (a se citi frate-su, oierul) si de p(d)nlistii lui, trebuia sa lucre pentru tara si sa ii atentioneze pe prostii din guvern la timp (poate totusi ca inca nu-i de tot tarziu), nu doar sa acuze.\r\noricum, Buda e un c...t de om, care la 2-3 ani dupa ce a terminat facultatea se facea ca nu isi mai cunoaste colegii, si inca pe aia care l-au ajutat sa isi care mobila la apartament, carora le-a mancat in faculta mancarea si de la care a mai si copiat la cate un examen

>

in 5 Decembrie 2017 10:30

Care din cele 2 facultati?

8:21>

in 5 Decembrie 2017 10:45

Ma doare-n cot de Buda al tau si de ce a facut sau nu in facultate .Dar sulicile de europarlamentari de la celelalte partide?Dar factorii responsabili din guvern cu panorama asta de ministru oaia-daea ce au pazit?Cert e ca noi fermierii suntem cei care vom avea de suferit .

>

in 5 Decembrie 2017 15:51

se face protest in Zalau!!! Como Balint si Raluca Gireada va invita sa protestati impotriva statului paralel pe toti cei care lucrati la stat deci in concluzie va dat PSD salar

>

in 5 Decembrie 2017 18:03

traiasca como

Mai como>

in 5 Decembrie 2017 20:48

Coma ,mai ia o pauza ,ai putin respect fata de memoria Majestatii sale ,regele Mihai.Dumnezeu sa te aiba in paza Majestate !

LUCRU LA DOMICILIU>

in 5 Decembrie 2017 21:47

Va oferim munca la domiciliu imediat: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.