SondajRSS Feed

Pe scurt...

Suntem o natiune cu probleme

17 Iulie 2017

Ministerul Educatiei informeaza ca 36 de profesori au fost prinsi copiind la examenul national de titularizare de saptamana trecuta, prin care dacsalii cauta sa obtina o catedra pentru a fi siguri pe post cat de lunga le va fi cariera. 

O alta practica a profesorilor slabi care candideaza la titularizare este fuga din examen daca subiectele sunt prea grele pentru ei. Un procent de 12,48 la suta din cei care s-au inscris la titularizare au recurs anul acesta la aceasta "solutie" pentru a nu se face de ras cu o nota mica. “n Salaj, din 368 de profesori inscrisi, 41 au preferat sa plece din examen dupa ce au vazut subiectele.
Pentru angajarea pe perioada nedeterminata (titularizare), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 7 (sapte) atât la proba scrisa, cât si la proba practica/inspectia speciala la clasa în profilul postului. Pentru angajarea pe perioada determinata (suplinire), candidatii trebuie sa obtina minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisa, cât si la proba practica/inspectia speciala în profilul postului, conform Ministerului Educatiei.
In fine, si profesorii care copiaza si cei care nu copiaza, dar recunosc implicit ca sunt slab pregatiti parasint examenul, sunt un pericol pentru instruirea copiilor nostri.

Autostrazile se prabusesc inainte de inaugurare

Terasamentul autostrazii Lugoj – Deva, inca nedeschis circulatiei, s-a prabusit la sfarsitul saptamanii trecute, joi, pe o lungime de 70 de metri. Lotulul autostrazii Lugoj – Deva era programat pentru deschidere anul acesta.
Conducerea Companiei Nationale de Administrarfe a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a dispus în ultimele luni mai multe actiuni inopinate de control în urma carora au fost identificate o serie de neconformitati. Pâna în prezent au fost desfasurate actiuni de control privind calitatea lucrarilor pe santierele autostrazilor Lugoj - Deva si Sebes - Turda „Principalele probleme identificate au fost: calitatea slaba a materialelor, mobilizarea insuficienta a constructorilor si calitatea neconforma a unora dintre lucrarile executate”, precizeaza CNAIR.
Nu-i prima data cand bucatile de autostrada construite d

Suntem o natiune cu probleme
au semne de slabiciune din primele lor clipe de existenta. Ne aducem aminte in context de tronsonul Orastie Sibiu, care a crapat imediat dupa inaugurare.
În ultimii 25 de ani, ministrii Transporturilor s-au laudat cu constructia a cel putin 10.000 de kilometri de autostrazi. La momentul actual, avem mai putin de 750 km. Sa nu ajungem sa se prabuseasca in ritm mai rapid de cat se construieste, ca ajungem iarasi la zero kilometri de autostrada.

Mancare expirata de anul trecut
pe terasele de pe litoral

Produse expirate de un an de zile, mizerie, dar si o rata întreaga, congelata cu tot cu pene, au fost descoperite joi de comisarii de la Protectia Consumatorilor la doua terase din statiunea Mamaia, activitatea acestora fiind suspendata. Directorul general al OPC, Paul Anghel spune ca este vorba de terasele Balans si Azzuro, unde au fost descoperite adevarate focare de infectie, mizerie de nedescris în bucatarii si în zonele de lucru, carne si mici expirati. La un punct de lucru al unei alte societati comisarii OPC au descoperit ca se vindeau substante chimice cu titlul de sucuri naturale, unele periculoase si expirate de un an.
"Dupa ceea ce am vazut la ultimele controale pe litoralul românesc cred cu tarie într-o idee mai veche: de a afisa la loc vizibil, la intrare în restaurant, bar, fast food, cafenea un afis cu informare potrivit careia acel operator economic a fost sanctionat, pentru ce abateri constatate si cu ce masuri/ sanctiuni complementare, astfel încât consumatorul sa fie informat si sa ia, în deplina cunostinta de cauza, decizia de a intra sau nu în acel spatiu”, este citat de Mediafax directorul OPC. Atentie, deci, celor care merg in concediu pe litoral.

Vizualizari 1892
Comentarii articol

>

in 17 Iulie 2017 0:08

TARA BOGATA, PACAT CA E LOCUITA

>

in 17 Iulie 2017 4:29

Cu probleme dara, din moment ce ne conduc alde Dragnea cu prietenii lui, aici la Salaj, Pop Gheorghe, saracu'!

Intoarce capul>

in 17 Iulie 2017 10:03

Ia priveste te rog si in partea cealalta si observa: eugen nicolaescu ; varujan vosganian ; triceanu . etc. Parerea mea este ca 80% dintre romani ar trebui dusi la psiholog ba unii chiar la psihiatru pentru ca nu numai politicienii sunt de vina in tara asta.

10:03>

in 17 Iulie 2017 11:02

Ar fi cam scump sa-i ducem pe 80% dintre romani la consult la psihiatru sau psiholog .Solutia mai ieftina ar fi inceperea productiei de TEPE si ca pe vremea lui Tepes Voda,toti cei care au furat din avutul statului mai mult decat pragul -hai sa zicem cu indulgenta un prag de 1 milion euro -sa fie trasi in TEAPA iar la cei sub acest prag sa le fie confiscata averea.

>

in 17 Iulie 2017 17:11

Fie-ti gura de aur 11:02 ca bine ar fi.Si daca s-ar confisca averile ilicite ar fi o realizare, cred ca am scapa de datoria externa ca doar multi bani au intrat la ANRP de unde au fost furati de catre PDL-isti si acolitii lor.

>

in 17 Iulie 2017 18:18

Ce are mancarea cu politica????or fi ei prosti dar nu gateste dragnea nici ponta...bucatarilor si patronilor le lipseste bunul simt si zicala ,,ce tie nu ti place altuia nu i face....

LUCRU LA DOMICILIU!>

in 17 Iulie 2017 19:27

Oferim urgent lucru pe net exclusiv: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: cristianproject210@gmail.com

OFERTA TA LA.MATA-N GURA>

in 17 Iulie 2017 23:22

N-ai vrea tu sa-i daj la mata de lucru?

OFERTA TA LA.MATA-N GURA>

in 17 Iulie 2017 23:22

N-ai vrea tu sa-i dai la mata de lucru?

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.