Subventii pentru angajatorii care angajeaza ucenici

3
1015

 

Subventii pentru angajatorii care angajeaza ucenici

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj vine in sprijinul angajatorilor care au deficit de forta de munca, subventionând programe de formare profesionala prin ucenicie si stagii la locul de munca, cu finantare din Bugetul Asigurarilor pentru somaj si din fonduri europene.

Angajatorii care incheie contracte de ucenicie, in conditiile Legii nr. 279/2005 privind ucenicia la locul de munca, beneficiaza de un sprijin financiar in cuantum de 2.250 lei/luna pentru fiecare contract de ucenicie incheiat. Suma lunara se acorda la cererea angajatorului, proportional cu timpul efectiv lucrat de ucenic, pe intreaga perioada de derulare a contractului.
Prin ucenicia la locul de munca, se urmareste obtinerea unei calificari pentru tinerii cu vârsta de peste 16 ani. Aceasta forma de pregatire poate fi intre 6 luni si trei ani.
Si angajatorii care incheie contract de stagiu in conditiile Legii nr.335/2013 beneficiaza, la cerere, pe intreaga perioada de derulare a contractului de stagiu, de un sprijin financiar oferit de AJOFM Salaj in cuantum de 2.250 lei/luna, pentru fiecare contract de stagiu incheiat. Durata contractului de stagiu este de sase luni.

 

 

COMENTARII

  1. 2.250 PENTRU TOVARASU PATON PENTRU UN UCENIC, EU SI SOTIA MIA AM INVATAT SCOALA PROFESIONALA AM MUNCIT IN I.A.I.FO. AVEM IMPREUNA APROAPE 80 DE ANI MUNCITI PENSIA NOASTRA ESTE DE 1900 PENTRU AMANDOI .INTREBARE DACA PATRONUL ESTE FRIZER CINE O SAL INVETE PE UCENIC LACATUSERUIE,FREZOT ,TAMPLAR ELECTRICIAN SAU CE SE CERE .AM PROPUS SI CU ALTE OCAZI SA PLATITI MUNCA NU DIPLOMA SI ATUNCI O SA AVETI MUNCITORI CALIFICATI BANI ARUNCATI IN FOC LA TOVARASUL PATRON PESEDIST .VA MAI INFORMEZ UN LUCRU ,IN ITALIA PENTRU A DESCHIDE O FIRMA TREBUIE CA FERSOANA RESPECTIVA SA FIE CALIFICAT IN MESERIA RESPECTIVA MINIM 4 ANI DE MUNCA, IAR PE C.N.P DESCHIZI O SINGURA FIRMA CAND AI INCHIS IMBRACI SALOPETE SI LA MUNCA ,AICI LA NOI AZI INCHIZI UNA MAINE DESCHIZI TREI ,DIN ACEST MOTIV AVEM ATATIA PATRONI ITALIENI IN TARA ....

  2. 2.250 PENTRU TOVARASU PATON PENTRU UN UCENIC, EU SI SOTIA MIA AM INVATAT SCOALA PROFESIONALA AM MUNCIT IN I.A.I.FO. AVEM IMPREUNA APROAPE 80 DE ANI MUNCITI PENSIA NOASTRA ESTE DE 1900 PENTRU AMANDOI .INTREBARE DACA PATRONUL ESTE FRIZER CINE O SAL INVETE PE UCENIC LACATUSERUIE,FREZOT ,TAMPLAR ELECTRICIAN SAU CE SE CERE .AM PROPUS SI CU ALTE OCAZI SA PLATITI MUNCA NU DIPLOMA SI ATUNCI O SA AVETI MUNCITORI CALIFICATI BANI ARUNCATI IN FOC LA TOVARASUL PATRON PESEDIST .VA MAI INFORMEZ UN LUCRU ,IN ITALIA PENTRU A DESCHIDE O FIRMA TREBUIE CA FERSOANA RESPECTIVA SA FIE CALIFICAT IN MESERIA RESPECTIVA MINIM 4 ANI DE MUNCA, IAR PE C.N.P DESCHIZI O SINGURA FIRMA CAND AI INCHIS IMBRACI SALOPETE SI LA MUNCA ,AICI LA NOI AZI INCHIZI UNA MAINE DESCHIZI TREI ,DIN ACEST MOTIV AVEM ATATIA PATRONI ITALIENI IN TARA ....

  3. IMBUIBATII PE PATRONI DATLE BANI NACUVENITI ,UMPLETILE BUZUNARELE ,DAR MESERIAS DIN ASTIA NO SA VEDETI IN VECI VECILOR AMIN NU AU DE LA CINE INVATA IAR LA PATRHOTI NU LE PASA DECIT DE BANI ,MAI CU SEAMA CE PATRONI SINT IN SALAJ VAI SI AMAR DE EI PATRHOTI

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.