Primarul demis al Jiboului, Eugen Bălănean, a scăpat de arestul la domiciliu

El se află sub control judiciar şi este liber, cu anumite restricţii


Primarul demis la oraşului Jibou, Eugen Bălănean, a scăpat la sfârşitul săptămânii trecute de măsura arestului la domiciliu impusă de magistraţii Judecătoriei Zalău la mijlocul lunii mai, la solicitarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj. Bălănean a fost reţinut pentru mai multe infracţiuni, la o săptămână după ce a fost revocat din funcţia de primar al oraşului Jibou prin ordin al prefectului. Prefectul Ionel Ciunt a decis să-i ia fotoliul de primar în urma unei hotărâri de condamnare a prim-edilului la închisoare cu suspen-dare, în proces cu Agenţia Naţională de Integritate.

Joi, magistraţii Judecătoriei Zalău, cei are l-au condamnat la arest la domiciliu, au admis cererea lui Eugen Bălănean de înlocuire a arestului la domiciliu cu măsura controlului judiciar pe un termen, deocamdată, de 60 de zile. “n această perioadă, fostul primar a fost atenţionat că nu are voie să părăsească România decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar care a dispus măsura, nici să comunice cu persoanele vătămate, inculpaţii, martorii sau membrii familiilor acestora.
Eugen Bălănean este cercetat de procurorii parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj pentru săvârşirea stop_coloana a cinci infracţiuni: trei de abuz în serviciu asimilat faptelor de corupţiei, una de conflict de interese şi una de agresiune la persoană.
Bălănean deţinea un teren de 28 de hectare în satul Cuceu, amplasat în locul numit Osoaia. El a declarat că terenul se află pe Coastă şi l-a trecut la una dintre firmele sale. Pentru întabulare, în 2014, în calitate de primar, ar fi plătit din banii primăriei această acţiune. Pocurorii mai spun că Bălănean ar fi încercat să-şi finanţeze din bugetul local un drum de acces până la proprietarea respectivă. Fostul primar a fost reţinut pentru 24 de ore, în acest dosar, dus în faţa instanţei cu pro-punere de arestare preventivă pentru 30 de zile. După două audieri, magistraţii au decis că Bălănean poate fi cercetat în arest la domici-liu. Acum a scăpat şi de acasă.

 

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *