Drama saraciei si bolii chinuie copiii unei familii salajene

Asociatia de Dezvoltare Comunitara Ortelec – Zalau se implica în aceste zile pentru a ajuta familia Arghisan din Zimbor, care traieste o adevarata drama. Întreaga familie Arghisan, ce numara patru membri, traieste doar din alocatiile copiilor, pensia de handicap a mamei si cei 700 de lei pe care îi câstiga lunar tatal celor doi copii. În casa nu intra mai mult de 1.100 de lei, bani care ar trebui sa ajunga pentru a hrani o luna întreaga patru suflete. 

Mama, Liliana, are 42 de ani si sufera de o boala crunta. A fost diagnosticata în urma cu mai multi ani cu neoplasm gastric si a fost nevoie sa fie operata. Mai sufera de heptatia cronica si malnutritie. Se deplaseaza greu, manânca foarte putin, realizeaza cu greu muncile casnice. Sprijin pentru Liliana sunt cei doi copii – Catalina, de 13 ani, si Catalin, de 10 ani. Sotul este cioban si abia reuseste sa aduca lunar în casa 700 de lei.

Doi copii traiesc zilnic suferinta mamei bolnave
“Cei doi copii ai familiei, Arghisan Catalina si Arghisan Catalin sunt doi îngeri care parca nu-si dau seama în ce situatie sunt. Tot timpul sunt vioi, se tachineaza mereu, râd, chicotesc, dar când vine vorba de boala mamei se opresc si dintr-o data devin oameni maturi, cu frici si griji de viata. De multe ori mamei îi este rau si ramâne imobilizata. Copiii sunt cei care cheama vecinii stop_coloana în ajutor sau ambulanta. Traiesc tot timpul cu frica mortii mamei si cu întrebarea ce vor face dupa… îi ia la orfelinat?”, ne povesteste drama copiilor unul din membrii Asociatiei de Dezvoltare Comunitara Ortelec – Zalau.

Un gest mic de ajutor cântareste enorm

Familia Arghisan, ne spun membrii asociatiei, are nevoie de o fântâna pentru apa, conducte pentru a trage apa curenta în casa, chiuveta pentru ca mama celor doi copii sa poata fi tratata igienic, doua paturi cu saltele, lenjerie de pat si alte lucruri necesare traiului normal.
Membrii asociatiei lanseaza si prin intermediul ziarului nostru un apel umanitar si spun ca orice ajutor e bine primit în familia suferinda, în care chiar si un pachet cu alimente de baza conteaza mult.
Cei care doresc sa ajute pot merge în Zimbor, pe strada Recea, la numarul 170, unde locuieste familia Arghisan, sau îl pot contacta pe facebook pe Nelu Prodan, coordonatorul campaniei de ajutorare a familiei deznadajduite.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *