SondajRSS Feed

ITM Salaj trage un semnal de alarma

Stresul indus salariatilor de teama ca-si pot pierde job-ul creste numarul de accidente de munca

31 Iulie 2017

Inspectoratul Teritorial de Munca Salaj (ITM) subliniaza intr-un comunicat remis redactiei noastre ca schimbarile de ordin economic si organizatoric care au avut loc in tara in ultimii ani au avut implicatii sociale profunde asupra fortei de munca, producand ingrijorari in ceea ce priveste asigurarea securitatii si sanatatii lucratorilor la locul de munca.

Principalul factor de ordin social care produce ingrijorare si afecteaza salariatii este preocuparea permanenta a acestora asupra pastrarii locului de munca. ITM Salaj mai constata scaderea numarului de lucratori specializati, concomitent cu suplimentarea sarcinilor de serviciu, cresterea exigentei tehnologice, imbatranirea fortei de munca, schimbarile produse in dinamica accidentelor de munca.

A crescut numarul de accidente
de munca soldate cu morti in Salaj

In ce priveste acidentele de munca, acestea sunt in crestere la nivel national in statistica pe anii 2012 – 2015. Salajul, cu toate ca a inregistrat o scadere a numarului de accidente de munca in 2015, a avut parte in anii 2014 - 20

Stresul indus salariatilor de teama  ca-si pot pierde job-ul creste  numarul de accidente de munca
15 de sapte accidente de munca mortale, dupa ce in anii 2012 si 2013 s-a confruntat cu un singur astfel de caz. Si anul acesta a fost inregistrat un accident de munca mortal, cand un barbat a murit strivit intr-o cariera de piatra din localitatea Babeni.
ITM Salaj spune ca tendinta de crestere a indicelui de frecventa a accidentelor de munca a fost factorul determinant in luarea deciziei de a declansa actiunea de monitorizare si verificare a modului in care unitatile ce au inregistrat accidente de munca realizeaza masurile stabilite cu ocazia cercetarii evenimentelor, in cadrul Programului cadru de actiuni al Inspectiei Muncii in perioada aprilie-noiembrie 2017.

Vizualizari 2043
Comentarii articol

oferta>

in 31 Iulie 2017 8:36

Oferim munca pe internet: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: stelasardaru@gmail.com

>

in 31 Iulie 2017 15:49

U F bine să il crească maxim ca să pricea pă F bine să

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.