Strada Unirii va fi pietonizată cu bani europeni

8
864

După ce Ministerul Dezvoltării a apreciat ca fiind neeligibilă partea proiectului privind reabilitarea DJ 191C (străzile Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigrad și Cetății), pentru a nu pierde finanțarea întregului proiect, care cuprinde mai multe investiții în oraș, administrația locală a decis, în urma ședinței de Consiliu local din 10 august, să își asume finanțarea din bugetul local.

Proiectul privind reabilitarea și modernizarea Pieței Iuliu Maniu, a Pieței 1 Decembrie 1918 și pietonizarea străzii Unirii va fi finanțat din fonduri europene. Acest proiect cuprinde modernizarea celor două piețe, amenajarea pasajului care face legătura între strada Unirii și Bulevardul Mihai Viteazul, crearea de legături pietonale între strada Unirii și Bulevardul Mihai Viteazul și amenajarea curții interioare dinspre strada Unirii de la Colegiul Național “Silvania”.

Vor fi plantați 71 de copaci, create 72 de locuri de parcare, amplasate rastele pentru biciclete cu 80 de locuri, montate 87 de coșuri de gunoi, amplasate 64 de bănci și va fi amenajată o suprafață verde 3.641 mp, spun reprezentanții Primăriei Zalău.

Străzile Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigrad și Cetății se reabilitează cu bani din bugetul local

Proiectul privind reabilitarea DJ 191C (străzile Tudor Vladimirescu, Porolissum, Bujorilor, Moigrad și Cetății) va fi finanțat din bugetul local.

Acesta prevede modernizarea celor 5 străzi, lucrările constând în asfaltare, amenajare piste de biciclete, trotuare, amenajare ziduri de sprijin și reabilitarea canalizării pluviale. De asemenea, proiectul mai cuprinde amenajarea a 23 de stații de autobuz și asfaltarea intersecțiilor a 24 de străzi laterale. Investițiile realizate în cadrul acestui proiect cuprind reabilitarea a 11 kilometri de stradă și amenajarea unei suprafețe de 3.191 mp de trotuar și pistă de biciclete.

8 COMMENTS

  1. Nu mai publicatii aceste “realizari pe bani europeni”. Acestea arata adevarata fata, a perioadei postdecembriste! Inainte de 1989, totul (100%) se facea, cu efortul Romaniei si romanilor. Acum “pietonam” o strada, in 2 ani, inainte se ridicau cartiere, in 2 ani !!!???.

  2. Fapte,nu vorbe.Imi place sloganul asta.Dk s-ar uita in dex si-ar da seama cat sunt de penibili.Fapt este ca tot orasu-i praf si pulbere si nu se stie cand si daca va mai fi vreodata intreg.Nu mai stii pe unde sa vii din zona industriala pana in Bradet sau Stadion si sa nu-ti rupi efectiv masina.Trotuarele astea facute cu dale aduse tocmai din Suceava (poate onor Primaria se interesaza ce-i aia “pata de carbon”) vor rezista o iarna,maximul doua.De ce?Pai cei care locuiesc la case si cei care au magazin la strada,obligatii fiind de catre inspectorii primariei,vor da cu sare (carbonatul de calciu e cam scump).Sarea macina aceste dale,precum se stie.Ingustarea peste tot a a crosabilului,in conditiile in care tot mai putina lume umbla pe jos mi se pare aberanta.Piste de biciclete laolalta cu trotuare,taman suficient de late cat sa fie ocupate vesnic de masini parcate.Pistele de biciclete se fac la nivelul carosabilului,separate cu stalpisori,altfel la fiece intersectie te dai jos si-ti treci “mireasa” in brate peste borduri.Asa ca domnilor astea nu-s fapte!Eventual intentii.Spor.

  3. Iti garantez ca dalele vor rezista, nu o sa traiesti atat cat vor rezista dalele. De faptul ca iti rupi masina prin oras trebuie sa multumesti alorlalti dinainte care timp de 12 ani nu au pus un petec de asfalt in tot orasul. Curiozitatea cea mai mare a mea este cum ar rezolva problema pistelor de biciclete toti “inteligentii” care isi dau cu parerea pe aic. Cum ati pastra partea carosabila cu 2 benzi pe sens, piste de biciclete, spatii verzi si trotuare in conditiile in care pur si simplu nu este loc pt asa ceva . Credeti ca cei care au proiectat si au incercat modernizarea bulevardelor si strazilor din Zalau chiar asa au vrut ei sa ingusteze drumul, sa pune piste de biciclete pe trotuar? Eu nu cred, atat loc au avut. reflectati putin asupra acestui fapt si abia apoi va dati cu parerea.

    • Da domnule din psd de la 11:13 ,asa este:fapte ioc ,vorbe multe marca psd.Dar vin ele alegerile si vom taxa prin vot minciunile electorale ale lui Ciunt din 2016 si pe ale lui Mark la judet.

  4. pentru desteptul de la 11.13
    Ce-i doresti de fap omului?Sa moara sa nu vada cum se fac praf dalele?Si mai terminati ca celalat primar nu a pus un petec de asfal!!Sunteti chiar penibili! L-au votat atatia oameni mandate la rand!A facut cartiere intregi si lucrari mari pentru Zalau. Asta ne-a indatorat pentru a se imbogatii din borduri si asfalt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here