SondajRSS Feed

Zalauanilor li s-au creat asteptari mult peste potentialul realitatii

Strada Unirii nu are sanse sa devina strada pietonala in urmatorii doi-trei ani

14 Mai 2018

In urma cu mai multi ani, fosta administratie condusa de Radu Capilnasiu anunta ca strada Unirii va deveni strada pietonala. Cum lumea a crezut, acum se zvoneste prin urbe ca dupa ce va fi data in folosinta strada Simion Oros, strada Unirii va deveni strada pietonala. Deocamdata e una din strazile cele mai aglomerate de masini. Aici sunt multe institutii. “ntrebarea se pune ce vor face angajatii institutiilor daca se interzice accesul cu masinile? 

L-am intrebat pe viceprimarul Balajel cand se vadeveni Unirii strada pietonala? "Avem in vedere acest lucru, dar mai repede de 2-3 ani nu se va realiza. Deocamdata, s-ar supraaglomera strada Simion Oros. O sa analizam managementul sistemului de trafic in aceasta zona si atunci vom lua o hotarare", a spus vicele.

Fara terase pe platoul din fata halei agroalimentare

Si daca tot suntem pe strada Unirii si a venit vara, cum umbla zvonul ca in aceasta zona si in fata halei agroalimentare se vor amenaja terase, viceprimarul Balajel dezminte "stirea", precizand ca pe strada cu pricina si nici in spatiul din spatele Muzeului Judetean de Istorie si Arta Zalau nu va fi amenajata nicio terasa.


Doi ani vor dura lucrarile la Cladirea Albastra

Lucrarile de reabilitare la Cladirea Albastra de pe strada Unirii nr.15 au inceput de doua luni si mai bine. Cladirea de patrimoniu, care in trecut a servit drept sediu al Primariei Zalau, a fost ingradita, s-a strangulat circulatia, dar ritm

Strada Unirii nu are sanse sa devina  strada pietonala in urmatorii doi-trei ani
alert nu am vazut din parte firmei Tacon SRL, cea care executa lucrarea.
Viceprimarul Teodor Balajel spune ca termenul de executie stabilit prin contract de catre autoritatile locale este de doi ani. Cam mult, zicem noi, dar ne gandim ca lucrarile sunt complexe si cum a stat cladirea ani buni aproape in paragina, nefiind executate nici macar lucrari de siguranta, nu-s chiar peste capat de lume cele 700 de zile. Edilul mai spune ca o parte din lucrari au fost deja finalizate. Dar sa vedem ce s-a facut in doua luni de zile. Au fost inlocuite instalatiile sanitare, cele electrice, s-a inlocuit acoperisul cu tigla tip solzi, s-a inlocuit sistemul de canalizare.
Valoarea totala a investitiilor este de 1.766.400 de lei, iar partea de constructii montaj va costa 1.379.416 lei.
Despre istoria Casei Albastre stim ca este una emblematica pentru urbea de sub Meses, dar nu stim ce va fi dupa reabilitare. Pana deunazi a fost sediul PSD. Primarul spunea ca va fi o casa de casatorii. Dar cum termenul de finalizare e departe, deocamdata nu va fi nimic timp de doi ani.

Vizualizari 1605
Comentarii articol

>

in 14 Mai 2018 9:03

Cu peste 3 milioane de lei se puteau construi 3 asemenea clădiri, de către oameni responsabili de banii publici. Şi când te gândeşti că Transfăgărăşanul a fost construit în 4 ani, nu e de mirare că timpul de 2 ani pentru reparația clădirii trebuie plătit. Deci se plăteşte nemunca, ceva specific la noi.

>

in 14 Mai 2018 10:41

Pacat de cei ce si-au dat viata pentru tara asta! Jos securistii Salajului, analfabeti de 2 bani, nu fac nimic de 29 de ani.

>

in 14 Mai 2018 13:13

Balajel acum da stiri,imediat le dezminte\r\n

>

in 14 Mai 2018 15:20

Daca au promis pt prosti in campania electorala de ce sa respecte?fraierii au votat,au muscat momeala :la revedere.vine bulojelu cu minciuna la secunda ca e smecher cu patalama ce dracu.

>

in 14 Mai 2018 20:37

fostul primar Capilnasiu a promis in doua mandate ca renoveaza cinematograful scala

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.