Stimulent de risc pentru dascăli în perioada stării de alertă

2
346

Senatorii au adoptat, luni, o propunere legislativă în baza căreia cadrele didactice din învățământul preuniversitar și universitar vor primi un stimulent financiar în perioada stării de urgență sau de alertă. Această propunere legislativă urmează să fie dezbătută în Camera Deputaților, ca for decizional.

Proiectul se referă la cadrele didactice şi personalul didactic auxiliar şi cel nedidactic din învăţământul preuniversitar şi universitar de stat, care vor primi un stimulent de risc în valoare de 2.000 lei lunar, respectiv de 1.500 lei, acordat pe toată durata stării de alertă şi a stării de urgenţă pentru implicarea şi expunerea în faţa riscului răspândirii coronavirusului.

In acest moment, potrivit premierului, bugetul nu își mai permite eventuale cheltuieli, deoarece economia ar fi grav afectată.

Un alt subiect important în această perioadă este cel al majorării salariilor profesorilor. Inițial, salariile cadrelor didactice ar fi  trebuit majorate începând cu 1 septembrie, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, majorarea fiind amânată pentru anul 2021.

Potrivit reprezentanților ministerului Finanțelor, această creștere  salarială nu a fost prevăzută în proiectul de rectificare bugetară propus de minister. Pentru majorarea salariilor profesorilor în buget ar mai fi nevoie de 11 miliarde de lei, au explicat autoritățile.

2 COMMENTS

  1. De ce nu pentru toata lumea?Muncitorii ce merg la slujba cu autobuzul,casierii din supermarketuri care vin zilnic in contact cu mii de oameni,maturatorii de strazi care “beau”praful cu tate cele?Halal social democratie.I-ati tinut 6 luni acasa cu salarii cu tot iar acuma le mai dati.De ce nu considerati acele salarii luate degeaba ca si o compensatie pentru ziua de azi cand merg la scoala?Va trebe voturi.Va fuge pamantul de sub picioare si veti ajunge colegi de celula cu ex sefu’.Sunteti in stare sa aruncati tara in aer ca sa scapati.Gasca de interlopi cu acces in Parlament ce sunteti !!!

  2. Nu pot sa cred asa ceva……
    Chiar asa ??? se expun riscului?? pai noi ceilalti ce facem ? noi nu se expunem?
    asta e situatia acum , oricum au stat acasa 6 luni platiti cam degeaba, acum vor face ore maxim o luna , in rest vai de el sistem on line.
    nu e normal sa le tot dea stimulente peste stimulente doar din dorinta disperata de voturi.
    Privatii muncesc si se expun si ei riscului , dar nu primesc nimic

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here