Statul ofera bani parintilor care isi angajeaza bona la copil. Proiect

5
951

 

Statul ofera bani parintilor care isi angajeaza bona la copil. Proiect

PNL a initiat o propunere legislativa prin care urmareste sa incurajeze acele familii care isi doresc copii, dar care de multe ori sunt descurajate de costurile ridicate pentru angajarea unor bone, in contextul in care ne confruntam cu o lipsa acuta de crese si gradinite pentru copiii de varsta prescolara.
Chiar daca, in ultimul timp, numarul creselor si al gradinitelor private este in crestere, trebuie sa recunoastem ca multi parinti nu isi permit sa isi inscrie copiii la o astfel de institutie privata. Singura solutie este sa le oferim sprijin financiar acelor parinti aflati in dificultate pentru a-si putea angaja o bona!
Potrivit proiectului, pot beneficia de ajutor pentru plata bonelor categoriile de persoane ale caror venituri nete lunare pe membru de familie nu depasesc 3.500 lei, iar suma propusa a fi acordata se va stabili in mod diferentiat, variind intre 250 si 710 lei pentru fiecare copil de varsta anteprescolara.
De asemenea, trebuie mentionat ca de acest sprijin financiar va putea beneficia parintele sau reprezentantul legal la care copilul locuieste in mod statornic si care nu beneficiaza de concediul si de indemnizatia acordata pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, respectiv de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap.

 

 

COMENTARII

  1. Oare ce mai debiteaza?O amarata de tara se da mare.De unde o sa mai dea bani,s au imprumutat de nici copii,copiilor nostri nu o sa ajunga sa plateasca datoriile pe care le au facut.

  2. mai bine sa dea statu banii de bona direct la gradinita , ca cei care nu au posibilitatea , sa ii poata duce acolo!!! Ce minte bolnava a gandit asa ceva? La gradinita e cel mai bun loc pentru a tine cipilul. Sti tu om grijuliu ce iti face bona cu copilu acasa? In plus lla gradinita copilu socializeaza nu sta in basinile unei babe.

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.