Start la Evaluare Nationala. 2019 absolventi ai clasei a VIII-a din Salaj s-au inscris la examen

0
137

Luni, 15 iunie 2020, a fost o zi importanta pentru absolventii de gimnaziu salajeni cat si din celelalte judete ale tarii.

La nivelul judetului Salaj, un numar de 2019 absolventi ai clasei a VIII-a au participat la prima proba scrisa din cadrul Evaluarii Nationale (sesiunea 2-27 iunie 2020), a anuntat Biroul de presa al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.
La proba scrisa de Limba si literatura romana au fost prezenti 1851 candidati, iar 168 nu s-au prezentat la examen. Nu au fost candidati cu temperatura peste maximul admis. Nu a fost cazul pentru subiectele de rezerva si nici candidati eliminati pentru tentativa de frauda.

Cazuri speciale, aprobate conform procedurii nr. 26361/ 14.02.2020, privind asigurarea conditiilor de egalizare a sanselor, din care: un elev sustine proba la domiciliu; doi elevi sustin proba in sali separate(un elev cu tulburari specifice de invatare, un elev cu recomandare medicala); un elev – asigurare calculator; un elev- marire caractere.

Conform procedurii 9142/2020, art. 5 alin a) Pentru proba de Limba si literatura romana, un numar de 8 elevi sunt izolati la domiciliu si un elev aflat in carantina- spitalizat, confirmat pozitiv cu COVID 19.
Un elev este spitalizat pentru alte conditii medicale.
Acestia pot sustine probele in etapa speciala din data de 29 iunie 2020.
Subiectul si baremul de corectare pentru proba de Limba si literatura romana au fost/vor fi publicate de catre Centrul National de Politici si Evaluare in Educatie, pe site-ul subiecte.edu.ro, la ora 15.00.

Urmatoarea proba va avea loc miercuri, 17 iunie la Matematica, iar ultima proba, la Limba si literatura materna, va fi sustinuta joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna.
Primele rezultate vor fi afisate luni, 22 iunie, pana la ora 14:00.

Contestatiile pot fi depuse atat in format fizic, cat si electronic, in zilele de 22 iunie (in intervalul orar 16:00 – 19:00) si 23 iunie (in intervalul orar 8:00 – 12:00). In acest caz, al depunerii contestatiilor, candidatii completeaza, semneaza si depun/transmit electronic si o declaratie-tip in care se mentioneaza faptul ca au luat cunostinta ca nota acordata ca urmare a solutionarii contestatiei poate modifica, dupa caz, nota initiala, prin crestere sau descrestere.

Pentru candidatii minori, declaratia-tip este semnata si de catre parintii/reprezentantii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anuntate sambata, 27 iunie, potrivit unei informari transmise de Biroul de presa al Inspectoratului Scolar Judetean Salaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here