Starea de alerta ar putea fi prelungita

1
147


Dupa doua luni de stare de urgenta si alte trei luni de stare de alerta, Romania este inca pe un trend ascendent privind numarul de imbolnaviri cu covid-19. Situatia epidemiologica din tara si faptul ca se inregistreaza zilnic peste 1.000 de cazuri de persoane confirmate cu coronavirus, autoritatile iau in calcul prelungirea starii de alerta care expira in data de 16 august.

“Orice decizie va tine cont de contextul epidemiologic. Pe baza datelor pe care le avem pâna astazi cel mai probabil vom prelungi starea de alerta”, a anuntat premierul Ludovic Orban.

Fara noi restrictii dupa 16 august

Chiar daca numarul imbolnavirilor este unul ridicat, autoritatile nu iau in calcul impunerea unor restrictii pentru populatie. In prezent, au ramas ca masuri pe care cetatenii trebuie sa le respecte pentru limitarea raspandirii coronavirusului sunt: purtarea mastii de protectie, pastrarea distantei fizice sau evitarea zonelor aglomerate.

„Nu mai analizam nicio restrictie si nu ne dorim impunerea niciunei alte restrictii. Ultimele masuri luate, limitarea programului si purtarea mastilor, nu afecteaza desfasurarea activitatilor economice”, a precizat premierul.

Romania a intrat in stare de alerta pe data de 15 mai, pe 16 iunie aceasta a fost prelungita pentru inca 30 de zile, iar pe data de 16 iulie autoritatile au decis, din nou, prelungirea starii de alerta pe tot teritoriul tarii.

1 COMMENT

  1. Așteptăm ca psd să depună moțiunea iar acești liberalii incapabili să roiască. Nu respectă legea pensiilor, se ocupă numai de clientela de partid, snapanii nicula et. co !

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here