''Spuma'' Sanatatii vine la Zalau sa invete despre sterilizare

1
2508

 

''Spuma'' Sanatatii vine la Zalau sa invete despre sterilizare
Printre invitati se numara consilierul ministrului Cseke Attila, dr. Molnar Geza.

Aproape 200 de manageri de spitale, directori medicali si de ingrijiri, medici epidemiologi, chirurgi si alti specialisti din sistemul sanitar se vor afla maine la Zalau pentru a invata din experienta Spitalului Judetean de Urgenta in privinta statiei centrale de sterilizare, prima de acest fel din tara care raspunde cerintelor europene in domeniu. Statia de sterilizare a Spitalului Judetean a fost modernizata in ultimii ani cu sprijinul fundatiei britanice Medical Support in Romania, care a investit aproximativ 400.000 de lire sterline in aparatura de ultima generatie si in materiale necesare in sterilizarea aparaturii medicale utilizate in spital.

Potrivit informatiilor primite de la purtatorul de cuvant al spitalului, Codruta Puscas, beneficiile acestei statii, concretizate in special in reducerea riscului ca pacientii sa contacteze in spital diverse infectii (nosocomiale), vor fi prezentate in cadrul unei sesiuni de referate si comunicari ce se va desfasura incepand cu ora 8,00 la Hotel Georgiani. Organizatorii - Spitalul Judetean si Colegiul Medicilor Salaj - au pregatit si un workshop si o vizita in statia de sterilizare.

La actiunea de maine va fi prezent consilierul ministrului sanatatii, doctorul Molnar Geza, presedintele Societatii Romane de Epidemiologie. Nu vor lipsi nici "responsabilii" cu investitia in aceasta statie, si anume reprezentantii Medical Support in Romania, in frunte cu presedintele Patrick Colquhoun, dar si reprezentantii Spitalului Addenbrooke’s Cambridge, unde personalul statiei de sterilizare din Zalau a beneficiat de mai multe cursuri de training.

 

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.