Spor de 30 la sută la salariul de bază pentru personalul medical

0
1106

Angajații care intră în contact cu pacienții cu coronavirus primesc bani în plus, în funcție de gradul de expunere la riscul de infectare.

Un Ordin comun al Ministerului Sănătății, Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Finanțelor stabilește în ce fel va beneficia personalul medical de sporul de cel mult 30 la sută, în contextul pandemiei de coronavirus. Sporul se va acorda diferențiat, în funcție de gradul de risc la care se expune personalul, din momentul decretării stării de urgență pană în data de 14 august, inclusiv.

Sporul se va stabili prin adăugarea unui procent diferențiat la salariul de bază, solda de funcție sau salariul de funcție din luna pentru care se poate acorda sporul.

Vor beneficia de acest spor personalul de specialitate medico-sanitar și personalul auxiliar sanitar din unități sanitare, unități de asistență medico-socială și instituții medicale, indiferent de nivelul de subordonare sau coordonare, personalul de specialitate din farmacii comunitare, personalul de specialitate din cabinete de medicină de familie, personalul de specialitate din cabinete de medicină dentară, indiferent de forma de organizare, personalul de specialitate din cadrul altor furnizori de servicii medicale sau de asistență socială, implicat direct în acțiuni și misiuni legate de prevenirea, gestionarea și combaterea infecțiilor cu COVID-19, cadrele militare – paramedici și personal medical – din structurile aflate în coordonarea/coordonarea operațională a Departamentului pentru situații de urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, implicat direct în acțiuni și misiuni legate de prevenirea, gestionarea și combaterea infecțiilor cu COVID-19, personalul cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD specializate în acordarea primului ajutor calificat, potrivit legii, aflat în finanțarea autorităților administrației publice locale, tot personalul din cadrul spitalelor care asigură asistența medicală pacienților testați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I și în faza a II-a, precum și din spitalele de suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2.

Vor beneficia de sporul integral de 30 la sută la salariul de bază cei care lucrează cu pacienți simptomatici cu forme medii sau severe.

Dacă forma este ușoară, sporul va fi de 25 la sută.

Va beneficia de un spor de 20 la sută personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din cadrul spitalelor-suport, care asigură asistență medicală pacienților suspecți cu virusul SARS- CoV-2, ce implică un contact direct cu pacientul.

Spor de 20 la sută vor primi și personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar sanitar din cadrul serviciilor de ambulanță, cadrele militare menționate anterior, personalul cu pregătire paramedicală din cadrul echipajelor SMURD, menționat mai sus. În cazul ultimelor patru categorii, e vorba de activitatea de asigurare a asistenței medicale/primului ajutor calificat și transport către și de la unitățile medicale unde sunt tratați pacienții cu coronavirus.

De un spor de 15 la sută va beneficia personalul de specialitate medico-sanitar și auxiliar care desfășoară acțiuni de realizare a triajului clinico-epidemiologic și/sau de recoltare a probelor biologice în vederea identificării pacienților infectați cu virusul SARS-CoV-2, precum și cel care, în vederea realizării diagnosticului pozitiv de COVID-19, prelucrează sau transportă în vederea prelucrării probele recoltate de la pacienți suspecți sau testați pozitiv de coronavirus.

Un spor de 10 la sută va primi tot personalul din unitățile medicale dedicate în întregime tratării coronavirus, pe perioada în care există internat în unitatea respectivă cel puțin un pacient testat pozitiv sau suspect cu virusul SARS-CoV-2.

Un spor de 5 la sută se va acorda pentru tot personalul din unitățile medicale dedicate parțial tratării coronavirus și unde există cel puțin un pacient testat pozitiv sau suspect de coronavirus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Nota
Sunt interzise injuriile, incitările la ură sau violență, cuvintele obscene și atacul la persoană. Publicația Graiul Sălajului nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea formulării acestora revenind integral autorului comentariului. Orice persoană care se consideră prejudiciată de conținutul unui comentariu, are posibilitatea de a solicita ștergerea comentariului respectiv, în baza unei cereri în acest sens, trimise pe adresa de e-mail a redacției, graiulsj@unisys.ro.