Spor de 100% pentru personalul medical. Propunere

12
1252

 

Spor de 100% pentru personalul medical. Propunere

Liderii Partidul Miscarea Populara (PMP) considera ca personalul din sistemul medical trebuie rasplatit pe masura gravitatii situatiei actuale.
Astfel, acestia solicita premierului Ludovic Orban si lui Victor Costache, ministrul Sanatatii, sa acorde un spor de 100% pentru medicii, asistentele si personalul auxiliar sanitar implicat in limitarea raspandirii epidemiei Covid-19.
"Medicii, asistentele medicale din spitalele din zona de risc epidemiologic, angajatii Directiilor de Sanatate Publica, trebuie sa primeasca, pe durata starii de urgenta, un spor de 100% din salariul de baza pentru conditii de munca deosebit de periculoase. Abnegatia de care acestia dau dovada in aceste zile, merita tot respectul si aprecierea noastra. Cresterea sporului de la 85 la 100% este fireasca si necesara pentru a trece cu bine peste aceasta perioada", a declarat deputatul Petru Movila, membru in Comisia pentru sanatate si familie a Camerei Deputatilor.
De asemenea, PMP cere si dublarea punctului pe serviciu pentru medicii de familie, pe timpul instituirii starii de urgenta, prin modificarea Hotararii pentru aprobarea pachetelor de servicii si a contractului cadru care reglementeaza conditiile acordarii asistentei medicale.
"Medicii de familie, spre deosebire de medicii din alte specialitati, nu pot fi incadrati in conditii speciale de munca, din cauza formei de organizare. Prin urmare, pe perioada starii de urgenta, este necesara reglementarea unui statut special pentru medicii de familie care se supun acelorasi riscuri ca si ceilalti medici", mai transmite PMP.

 

 

COMENTARII

  1. Prosti mai sunteti !!! Stati voi in fata bolnavilor sa i tratati ...:(((sau doamne fereste daca ati fi pusi in situatia sa fiti bolnavi voi sau cineva drag dintre cei care comentati ...atunci ati sti aprecia si v ati ruga sa va ajute ...

  2. S-au dus banii sistemului de sănătate pe salarii nesimțite!! Să ai salar de nu știu câte mii de lei asistență și să n-ai o mască de 3 lei mi se pare nesimțire totală!!

  3. Sa si cumpere din banii lor si ar trebui sa si doneze la cat primesc acesti nesimtiti.Numai din spaga luata s ar putea redresa sistemul de sanatate,sa nu mai vorbim de smecheriile cu retete si salariile enorme luate de acesti incompetenti.Sa le fie rusine lor si celorlalti bugetari care trandavesc si au dus tara la saracie.

  4. Fa scoala 6 ani de facultate , 3 ani rezidentiat si dupa aceea o gramada de specializari ...consuma ti tu cei mai frumosi ani tocind si dupa aia hai si masoara salariul medicilor ...

  5. Eu am fost la spital si nu mi a pretins nimeni nici un ban desi am facut investigatii la trei specialitati,dimpotriva s au comportat foarte bine profesionist ...

  6. Cum se face acum scoala este foarte usor sa trandavesti atatia ani prin facultate,apoi sa incasezi bani cat nici n ai visat.Mai grea este o politehnica[nu ma refer la constructii,instalatii,constructii masini] decat medicina.Acolo trebuie sa judeci,nu sa memorezi.Dar ce sa vorbim,scoala nu se mai face de cativa ani buni .

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.