SondajRSS Feed

Managerul Liliana Neaga, despre dotarile spitalului pe care il conduce

Spitalul Judetean Zalau are un Computer Tomograf nou

11 Ianuarie 2018

Managerul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Liliana Neaga, s-a aflat zilele trecute la Ministerul Sanatatii pentru a semna pentru primirea unui Computer Tomograf (CT) si a unui sistem informatic PACS (tehnologie medicala de imagistica utilizata pentru stocarea, recuperarea, prezentarea si partajarea imaginilor produse prin radiografie, CT, RMN, scanare etc). 

Liliana Neaga spune ca se bucura mult de dotarea unitatii spitalicesti cu CT si subliniaza ca este incantata de sistemul informatic PACS, prin care imaginea poate fi stocata in arhiva sau trimisa la distanta.

Vechiul CT al spitalului
da semne de oboseala

La spitalul judetean mai exista un Computer Tomograf, dar este fabricat in 2008 si s-a defectat de mai multe ori. Exista riscul sa se defecteze in continuare, mai ales ca numarul investigatiilor medicale pentru acest aparat a crescut considerabil. Numai in 2017, in Unitatea de Primiri urgente s-au efectuat 2.200 de CT-uri, iar in ambulatoriu s-a folosit in 5.249 de cazuri.
Cat despre RMN (aparat de rezonanta magnetica), Liliana Nega spune ca spitalul are un asemenea aparat din 2016, dotare de care s-a ocupat Consiliul Judetean Salaj.
Referitor la specialistii care vor lucra la aceste sisteme, menegerul Neaga spune ca toti medicii radiologi din spital sunt specializati in imagistica, plus de asta a scos la concurs toate posturile vacante. Asadar, nu ne putem plange de lipsa de specialisti.

Mai e nevoie de echipament,

Spitalul Judetean Zalau are un Computer Tomograf nou
/>in special pentru Chirurgie

Echipamentul primit de la Ministerul Sanatatii este o gura de oxigen pentru Spitalul Judetean de Urgenta Zalau, dar managerul unitatii ne dezvaluie ca mai trebuie achizitionate multe echipamente pentru nevoile sectiilor. “ncet, incet, acestea se vor face in ordinea prioritatilor. Numai ca fiecare sectie considera ca prioritatea este de partea ei.
Directorul spitalului spune ca ar fi foarte necesar si un angiograf (aparat necesar pentru cardiologia interventionala).
Tot ca prioritate, e nevoie de un aparat de anestezie nou, cel din dotare fiind depasit. Si nu se poate face nici o interventie chirurgicala fara anestezie.
Apoi, spitalul trebuie dotat cu un bloc operator nou, pentru ca cel existent este vechi.
"Tehnicile medicale evolueaza. Am vrea sa facem din acest spital un model, o locatie unde pacientul sa simta ca oamenii in alb sunt alaturi de ei pentru a le trata cu suces suferintele", ne dezvaluie Liliana Neaga optica sa asupra a ceea ce trebuie sa devina spitalul din Zalau.

 

Vizualizari 3734
Comentarii articol

>

in 11 Ianuarie 2018 8:00

Varga baci, spitalul încă nu are un CT. nou ci o promisiune . Să dea domnul (ministru) să fie adevarat. Dar la cum se tin de cuvânt actualii guvernanți vom mai vedea.\r\n

>

in 11 Ianuarie 2018 9:01

E important si daca se va folosi in folosul cetateanului de rand.

>

in 11 Ianuarie 2018 9:02

Cu programare la 2-3 luni probabil.

>

in 11 Ianuarie 2018 9:03

E important si daca se va folosi in folosul cetateanului de rand.

>

in 11 Ianuarie 2018 9:45

sa cumpere si aparat de spart pietre la rinichi

>

in 11 Ianuarie 2018 9:48

Pt 8.00 IUDA

>

in 11 Ianuarie 2018 11:00

Dotari, echipamente medicale performante, conditii de spitalizare extraordinare, linii suplimentare de garda. Excelent! Dar uitati cel mai important lucru: SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA ZALAU DUCE LIPSA DE MEDICI DE CALITATE, MEDICI CARE SA SE COMPORTE SI SA-SI FACA DATORIA CONFORM DEONTOLOGIEI PROFESIEI! Ajung la concluzia ca , din cauza unor specimene de medici care supravietuiesc prin spitalul asta si care nu sunt sanctionati cand gresesc, toata activitatea managerului in ceea ce privesc dotarile este sterila. Puteti poleii cu aur acest spital atata timp cat in el lucreaza niste "specialisti in nerespectarea profesiei de medic". Si foarte multi pacienti o iau pe drumul Clujului, Oradei, Timisoarei, etc.

>

in 11 Ianuarie 2018 12:49

Grabeste-te Viorele si du-te fa-ti un CT/RMN, sa vezi ce ai cu caputzu, daca o sa poata stabili aceasta aparatura moderna.

>

in 11 Ianuarie 2018 13:03

Mare adevar 11;00,este nevoie de medici competenti si corecti si de o schimbare radical a mentalitatii si la personalul cu pregatire medie,care de asemenea lasa mult de dorit !

>

in 11 Ianuarie 2018 17:42

Doctorui tot spagari raman

>

in 12 Ianuarie 2018 11:22

Indiferent de cine a fost sau este manager al Spitalului din Zalau, toti evita in mod intentionat sa recunoasca (si sa pedepseasca) ca "buba" este reprezentata de comportamentul si slaba pregatire medicala a unor medici. Voi credeti ca nu se vede ca totul e cusut cu ata? La un moment dat o sa se sparga "buba" si o sa ajungeti toti ca si in cazul politistului pedofil din Bucuresti.

>

in 12 Ianuarie 2018 11:31

N-ARE NICIO LEGATURA DOTAREA SPITALULUI CU INCREDEREA PE CARE TREBUIE S-O AIBA PACIENTUL IN "OMUL CU HALAT ALB".PERSONALUL ANGAJAT IN SPITAL ISI CASTIGA INCREDEREA IN PACIENTI IN FUNCTIE DE COMPORTAMENTUL SI SOLUTIILE PE CARE LE ARE FATA DE ACESTIA NU IN FUNCTIE DE DOTARILE SPITALULUI. CARE E PANA LA URMA LOGICA D-VOASTRA, DNA MANAGER?

>

in 12 Ianuarie 2018 11:55

Se tot vorbeste ca sunt mai multe sectii din spital unde e nevoie de suplimentarea personalului pentru ca nu fac fata numarului de cazuri. Chiar in perioada imediat urmatoare se scot la concurs mai multe posturi. Exista o lista cu sectiile unde se scot la concurs locurile de munca. Foarte bine faceti, chiar e nevoie de personal! Dar constat cu stupoare ca din lista lipseste o sectie unde consider ca e impetuos necesar aducerea a inca unei persoane, sau chiar inlocuirea celei existente in prezent si anume - MEDIC ORTOPEDIE INFANTILA. Si asta pentru ca actualul medic de acolo are anual cel putin 2-3 sesizari impotriva lui, scandaluri si declaratii de-ale lui prin presa locala care nu sunt demne de a fi numit medic, comportamentul jignitor si de superioritate la adresa pacientilor, este singurul cu aceasta specializare din judet si nu in ultimul rand, are un trecut "glorios" pe la Alba si Sibiu. Bine ca e "tinut in brate" in Zalau. D-na dr. Neaga, cum sa respect institutia pe care o conduceti atata timp cat in ea lucreaza acest medic? Acesta este unul dintre cei care va strica imaginea! Vedeti ce a facut in trecut! Sau trebuie sa omoare pe cineva pentru a recunoaste public ce aveti in "ograda"?

sell a kidney>

in 13 Ianuarie 2018 2:04

Vinde un rinichi. Salvați vieți și faceți bani. Vrea să-și vândă rinichiul pentru a salva viața? Căutați o oportunitate de a vinde un rinichi la un preț bun? Aceasta este o oportunitate de a vinde pentru $ 500,000.00. furnizorii interesați ar trebui să contacteze medicul spitalului DR.Johns Hopkins și consultantul nefrologistul ST.Johns Hopkins Hospital. Pentru mai multe informații, vă rugăm să ne contactați prin e-mail: stjohnshopkins@gmail.com

>

in 14 Ianuarie 2018 19:15

Exista spitale in centre universitare din tara care nu au conditiile spitalului din Zalau, dar au medici care in primul rand respecta pacientul. In spitalul Zalau sunt multi medici care nu stiu ce e acela respect fata de omul de rand.

Buna>

in 30 Iunie 2018 19:43

Daca vrei sa vinzi sau sa cumperi rinichi vă rugăm să contactaţi-ne astăzi la (ubthhospital1416@ gmail .com) pentru mai multe informaţii…

 (nu este publicat)
NOTA: Sunt interzise injuriile, cuvintele obscene si atacul la persoana.

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.