Spitalele vor fi obligate sa informeze pacientii despre categoria in care sunt incadrate

Autoritatea Nationala de Management al Calitatii in Sanatate (ANMCS ) vrea ca spitalele sa fie obligate sa afiseze la intrare informatiile referitoare la acreditare. In acest sens, ANMCS a lansat in dezbatere publica un ordin.
Ce prevede ordinul
Daca ordinul va intra in vigoare, unitatile sanitare acreditate vor fi obligate sa informeze pacientii cu privire la categoria de acreditare in care sunt incadrate de catre ANMCS.
Totodata, ordinul prevede ca "spitalelele inscrise in procesul de acreditare in al II -lea ciclu, care nu au primit vizita de evaluare, cele carora, desi au primit vizita de evaluare, nu le-a fost emis raportul de acreditare, precum si cele pentru care procesul de acreditare a fost prelungit, sunt obligate sa informeze pacientii cu privire la faptul ca se afla in proces de acreditare in acest ciclu".
Potrivit ordinului aflat in dezbatere, pacientii ar urma sa fie informati prin afisarea unor insemne si informatii atat la intrarea in incinta unitatii sanitare, cat si prin intermendiul paginii de internet si a corespondentei unitatii sanitare.
In dezbatere publica a fost pus si modelul certificatului de acreditare in cadrul celui de-al II-a ciclu de acrediare.
Care sunt categoriile de acreditare: Categoria I (Acreditat); Categoria a II-a (Acreditat cu recomandari); Categoria a III-a (Acreditat cu rezerve); Categoria a IV-a (Acreditat cu incredere redusa); Categoria a V-a (Decizie de prelungire a procesului de acreditare); Categoria a VI-a (Neacreditat).

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *