Spitalul din Jibou devine unitate suport pentru bolnavii de COVID-19

2
667


Pe fondul creșterii numărului de cazuri de coronavirus la nivelul județului Sălaj, spitalul din Jibou a fost transformat și el în unitate care tratează pacienți COVID-19.
Până acum, pacienții infectați cu coronavirus, dar și suspecții, erau internați la spitalele din Zalău și Șimleu Silvaniei.

“În urma ședinței extraordinare a Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Sălaj desfășurată în data de 22 octombrie, a fost aprobată includerea Spitalului Orășenesc Jibou <Dr. Traian Herța> pe lista cu spitalele suport pentru pacienții testați pozitiv sau suspecți cu virusul SARS-CoV-2 aprobată prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 555/2020”, a anunțat Prefectura Sălaj.

In Sălaj, rata cazurilor de infectare cu COVID-19 a ajuns la 2,59. In municipiul Zalău, incidența cazurilor se apropie de pragul de cinci bolnavi la mia de locuitori (4,69).

2 COMMENTS

  1. Romania a evitat primul val, dar l-a luat din plin pe al doilea. Vedeti exemplu hulitei Suedii, unde expertii vorbesc, iar politicienii tac. La noi e invers.

  2. Pandemia urmeaza tiparul gripei spaniole, cu un val 2 din toamna primului an foarte agresiv. Acolo suntem noi acum. 5% din populatie a luat deja contact cu Covid (asa a spus Arafat), cand ajungem la 50% am scapat, transmiterea comunitara va fi mai redusa. Politicul nu va proteja pe nimeni, sunt alegeri. Spitalele sunt intr-o presiune fantastica, vor sa faca bine, dar nr de locuri din ATI e la fel ca in primavara. Capul la.cutie, mai stati pe acasa, ca trece si asta. Nu va temeti, dar fiti responsabili.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here