Se interzice cumularea pensiei cu salariul in institutiile de stat

Liderul ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat luni ca în coalitia de guvernare (PSD – ALDE) s-a decis sa se modifice legislatia în vigoare astfel încât nimeni sa nu mai cumuleze pensia cu salariul. Tariceanu a mentionat ca masura va viza întreaga administratie centrala si locala si nu va actiona doar pentru viitor.

„Ceea ce am discutat cu primul-ministru si cu ministrul muncii si cu ceilalti ministri este urmatorul lucru: odata cu trecerea la pensionare si pensionarea efectiv facuta, sa nu mai poata exista si posibilitatea reangajarii pe acelasi loc, pe aceeasi functie sau în alt minister. Oamenii trebuie sa se hotarasca: ori vor sa fie pensionari, ori, daca sunt apti de munca, ramân la munca”, a spus Tariceanu.
Liderul ALDE a spus ca legea se va modifica în asa fel încât sa nu poata sa functioneze acest sistem „dual” de cumulare a pensiei cu salariul. El a aratat ca masura va viza toate aceste cazuri si nu va actiona doar pe viitor.
„Trebuie o situatie la zi pentru ca sunt în multe institutii ale administratiei centrale si locale persoane care cumuleaza pensia si salariul si, evident, masura nu trebuie luata numai pentru cei care se pensioneaza acum, ci pentru toata lumea”, a subliniat Tariceanu.
„Va veni un proiect de lege probabil din partea Guvernului, se pot face si modificari pe OUG, vom decide”, a mai spus Tariceanu.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *