In Salaj avem aproximativ 600 de persoane cu dizabilitati – Este o solutie externalizarea serviciilor de ingrijire a persoanelor cu dizabilitati?

Ministrul Muncii vrea sa externalizeaza serviciile de îngrijire a persoanelor cu dizabilitati.

rn

Conform Directiei de Statistica Salaj, in judetul Salaj în anul 2017 in institutiile publice au fost 416 persoane adulte cu dizabilitati asistate si 159 copii înscrisi în învatamântul special. Pentru anul 2018 datele vor fi disponibile la sfârsitul lunii martie.

rn

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a precizat joi 10 ianuarie 2020, ca pregateste o schimbare radicala de paradigma a serviciilor de îngrijire a persoanelor cu handicap, deoarece institutiile publice din domeniu nu se concentreaza pe îmbunatatirea calitatii vietii beneficiarilor, scrie Economica.net.

"Institutiile publice care sunt chemate astazi sa gestioneze problematica si serviciile persoanelor cu dizabilitati se concentreaza cu precadere pe aspectele formale si pe proceduri si mai putin pe calitatea vietii beneficiarilor si dorinta pe care o avem este ca în acest mandat sa schimbam radical paradigma. (…) Acum este momentul sa generam toate aceste schimbari si sa centram toate actiunile institutiilor publice pe un pachet de servicii, pe un mod de lucru care sa aseze în centrul masurilor persoana cu dizabilitati, sa îi ofere acesteia posibilitatea de a-si dezvolta aptitudini, de a capata încredere ca poate avea o viata independenta, poate avea o viata aproape de ceea ce noi traim în viata de zi cu zi (…)", a precizat Violeta Alexandru, citata de Agerpress, scrie Economica.net.

rn

Avantajele externalizarii de servicii ar fi reducerea costurilor de catre Stat, prin faptul ca nu ar mai fi necesara recrutarea de personal, scolarizarea acestuia, investittii in spatii suplimentare, infrastructura de mobilier, evitarea costurilor ce deriva din salarizare, etc.. Un dezavantaj al externalizarii ar fi ca s-ar ajunge la precarietatea in munca. Fenomen des intalnit in "democratiile" occidentale, unde nu mai exista un salariu fix, ci o retriburie la ore, ceea ce duce la o precaritate continua si la imposibilitatea celor care muncesc in astfel de conditii sa aiba un minim de siguranta economica.

About Author

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *