Spectacolele in aer liber ar putea fi reluate dupa 15 iunie

2
538
Spectacolele in aer liber ar putea fi reluate dupa 15 iunie

In functie de evolutia epidemiologica din tara noastra, autoritatile iau in calcul reluarea spectacolelor in aer liber incepand cu data de 15 iunie la care pot participa maxim 400 de persoane.

In acest sens, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, a participat la o intalnire cu premierul Ludovic Orban, discutiile dintre cei doi avand ca scop gasirea unor masuri de sustinere pentru cei din domeniul cultural, grav afectati de aceasta pandemie de coronavirus.

"Am avut o intalnire cu premierul si cu mediul artistic, unde am discutat aspectul permiterii reluarii spectacolelor, intr-o prima faza doar in aer liber. Varianta optimista este inceputul lunii iunie, in cazul in care cifrele evolueaza pozitiv", a precizat Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii.

Festivalurile unde participa mai mult de 1.000 de persoane ar putea fi interzise pana la finalul lunii august.

Concertele si festivalurile la care oamenii participa in numar mare ar putea fi interzise printr-o lege speciala pana la finalul lunii august, fiind considerate cu risc mare de raspandire a virusului.

Spectacolele in aer liber vor avea loc in spatii delimitate, tinandu-se cont de regulile impuse atat pentru public, care va trebui sa pastreze distanta sociala, dar si pentru actori, privind evitarea apropierii intre acestia.

 

COMENTARII

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.