SONDAJ: Turul II al alegerilor prezidentiale. Cum stau partidele

18
1705

 

SONDAJ: Turul II al alegerilor prezidentiale. Cum stau partidele

Cel mai nou sondaj CURS arata o situatie favorabila lui Klaus Iohannis în perspectiva turului II al alegerilor prezidentiale. Potrivit cercetarii sociologice, actualul presedinte ar obtine un al doilea mandat indiferent de adversar. Paradoxal, cel mai puternic contracandidat ar fi Gabriela Firea, însa aceasta nu candideaza. Sondajul a fost realizat în perioada 27 august - 2 septembrie, pe un esantion de 1067 de respondenti, votanti, în vârsta de 18 ani si peste. Marja maxima de eroare la nivelul întregului esantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Metoda de culegere a datelor: fata-în-fata, la domiciliul respondentilor.

Astfel, într-un tur II împotriva Vioricai Dancila, Klaus Iohannis ar obtine 65% din voturi, fata de 56% în cazul în care contracandidat ar fi Gabriela Firea. Iohannis ar obtine 63% din voturi într-un tur II împotriva lui Dan Barna (USR-PLUS) si 62% împotriva lui Mircea Diaconu.
Gabriela Firea sta cel mai bine la capitolul imagine. 48% dintre respondenti au o parere buna si foarte buna despre primarul general al Capitalei. 45% au o parere buna si foarte buna despre Klaus Iohannis. Presedintele în exercitiu este urmat în clasamentul încrederii de Mircea Diaconu, cu 41% opinii bune si foarte bune. Dan Barna are opinii bune si foarte bune în proportie de 31%, cu spatiu de crestere odata cu cresterea notorietatii. 30% dintre respondenti au o opinie buna sau foarte buna despre Viorica Dancila.
In clasamentul partidelor conduce în continuare PNL, cu 31% intentie de vot, urmat de PSD (26%), USR-PLUS (20%), Pro România (7%), ALDE (6%), UDMR (5%), PMP (4%).

COMENTARII

  1. Nu inteleg (daca sondajul e real) Iohannis care pur si simplu a dezbinat tara, cel ce, cand spune RRRO MA NIA,ca un stentor, pare ca vrea sa o sfarame intre dinti. el - sluga intereselor staine ( ,,americanii nu sunt decat niste rusi cu bani") si adeptul concediilor lungi si dese sa fie preferat de arata lume??? Poate ei sunt normali, iar eu am dioptrii mari de ,,nu-l vad bine" si nu il voi vota in veci pururea!

  2. Ca presedintele sa fie ales din primul tur, el ar trebui sa fie votat de 50%+1 din numarul celor inscrisi pe listele de votare, nu din randul celor care se prezinta la vot. Asta inseamna ca ar trebui sa fie ales de peste 9 milioane de oameni, ceea ce nu se va intampla.

  3. Politicianul român este o cârpă de şters cisme-n mâna generalilor din statul paralel care conduce din umbră. Ăştia-s dau salarii şi pensii cum vor, le arată numai dosarul politicienilor. Şi totuşi, mai sunt mulţi tâmpiţi care merg la vot, mai sunt mulţi handicapaţi care validează prin votul lor acest stat mafiot !

LASA UN COMENTARIU

Comentariu
Nume

Site-ul graiulsalajului.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.